Monplaisir.
Peterhof'ta, İmparatoriçe I. Elizabeth döneminin görkemli
Grand Palace'ına ek olarak, daha az dikkat çekici ve ilginç bina ve yapılar yoktur. Bunlar arasında, Büyük İmparator Peter'in küçük sarayı tarafından özel bir yer işgal edilmiştir. St. Petersburg'u gezmek için bookingautos web sitesinde araba kiralayabilirsiniz. Rusya'da fiyatlar günlük 11 Euro'dan başlıyor.



Buna Monplaisir deniyor,
- "benim için zevk" anlamına geliyor. Bu saray Peterhof'un ilk büyük binası oldu ve mimar I. Braunstein tarafından 1714'ten 1723'e kadar hükümdarın favori tarzında - Hollandalılarda inşa edildi. İnşaatının başlangıcından itibaren, "Rus Çeşmeler Krallığı" tarihinde bina tarihçesinin sayfalarını saymak gelenekseldir. Saray, Peter'ın en sevdiği beyin çocuğuydu, saraya böyle bir isim veren, inşaat için bir yer seçen ve bir inşaat planı çizen oydu. Sarayın ilk köşkü sözde "lusthaus" - "eğlence evi".



Bir tuğla
zemin ve dört büyük kapı ile kare planlı, yukarıdan ışığın aktığı dört taraflı bir kubbe ile son bulur. İç mekan, 17. ve 18. yüzyılların Batı Avrupalı ​​sanatçılarının tuvalleriyle dekore edilmiştir. "Lusthaus"tan yaklaşık yirmi metre uzunluğundaki Doğu Galerisi'ne ulaşabilirsiniz.



Çok geniş ve aydınlık görünüyor,
çünkü aynı zamanda kapı olan yaklaşık yirmi pencere, odayı çevreleyen muhteşem parkla görsel olarak birleştiriyor. Güney tarafında neredeyse hiç duvar yoktur, kuzeyde pencere açıklıkları dardır ve Rusya'nın büyük reformcularının en sevdiği malzeme olan meşe ile karşı karşıya kalan payandalar oluşturur. Doğu Galerisi'nin duvarları, saray sahibinin rehberliğinde elde edilen Hollandalı ve Flaman sanatçıların resimlerini içeriyor. Çar Peter Alekseevich, özellikle deniz manzaralı tuvallere düşkündü.



Sarayın yan odası olan Lake Office'in eşiğini
aştığınızda, bir anda kendinizi parlak renkleri ve karmaşık manzaralarıyla Doğu'nun büyülü dünyasında buluyorsunuz. , dekoratif ve uygulamalı sanat objelerinin yanı sıra. Lake Dolap ile birlikte, sarayın binaları arasında, bu arada, on sekizinci yüzyılın başlarındaki geleneğe göre sarayın orta kısmında bulunan Mutfak ayırt edilmelidir. Monplaisir'in kraliyet metresi olan Povarnya olarak adlandırılan bu mutfakta, İmparatoriçe Ekaterina Alekseevna'nın, çeşitli yemeklerin hazırlanmasına "hayal etmekten" mutlu olduğunu belirtmek ilginçtir.



Saraydaki en saygın ve hacimli
oda, misafir ve diplomatları ağırlamak için tasarlanmış olan Salon'dur. Çoğu zaman, o zamanlar "meclisler" olarak adlandırılan toplar burada tutulurdu. Sarayda özel bir oda, imparatorun yatak odasıdır. Saraydaki tüm odalar gibi Hollanda tarzında düzenlenmiştir. Dekora ölçülü ve sakin tonlar hakimdir - kahverengi ve zeytin. Şömine, yatak odasına özel bir rahatlık verir. Büyük sayvanlı yatak herkesin dikkatini çekiyor. Otantik şeylerin bolluğu, saray sahibinin görünmez varlığının özel bir etkisini yaratıyor ... Monplaisir'de her şey, sakinleri birkaç dakika yürüyüşe çıkmış gibi görünüyor ve ziyaretçiler onları özledi ... oh, ne yazık!