Monplaisir.
Peterhofissa on keisarinna Elizabeth I:n aikakauden upean
suuren palatsin lisäksi yhtä merkittäviä ja mielenkiintoisia rakennuksia ja rakenteita. Heidän joukossaan erityinen paikka on pieni keisari Pietari Suuren palatsi. Voit vuokrata auton matkustaaksesi Pietarissa bookingautosin-verkkosivustolla. Hinnat Venäjällä alkavat 11 eurosta päivässä.



Se on nimeltään Monplaisir,
mikä tarkoittaa - "minun iloni". Tästä palatsista tuli Peterhofin ensimmäinen suuri rakennus, ja sen rakensi arkkitehti I. Braunstein vuosina 1714-1723 hallitsijan suosikkityyliin - hollantilaiseen. Rakentamisen alusta lähtien on tapana laskea rakennuskronikan sivut "Venäjän suihkulähteiden kuningaskunnan" historiaan. Palatsi oli Pietarin suosikki ideantuote, hän antoi palatsille sellaisen nimen, valitsi rakennuspaikan ja laati rakennussuunnitelman. Palatsin ensimmäinen paviljonki on niin kutsuttu "lusthaus" - "huvitalo".



Suoraan neliö, jossa on tiili
lattia ja neljä isoa ovea, se huipentuu nelisivuiseen kupoliin, jonka läpi valo virtaa ylhäältä alas. Sisustus on koristeltu 1600- ja 1700-luvun länsieurooppalaisten taiteilijoiden kankailla. "Lusthausista" pääsee itäiseen galleriaan, joka on noin kaksikymmentä metriä pitkä.



Se näyttää erittäin tilavalta ja valoisalta,
sillä parikymmentä ikkunaa, jotka ovat samalla ovia, yhdistävät huoneen visuaalisesti ympäröivään upeaan puistoon. Eteläpuolella ei juuri ole seinää, pohjoisessa ikkuna-aukot ovat kapeita ja muodostavat laiturit, jotka on päällystetty tammella - Venäjän suuren uudistajan suosikkimateriaalilla. East Galleryn seinillä on hollantilaisten ja flaamilaisten taiteilijoiden maalauksia, jotka on hankittu palatsin omistajan ohjauksessa. Tsaari Peter Aleksejevitš piti erityisen paljon merinäköalakankaista.



Ylitettyäsi palatsin seuraavan huoneen, Lakkatoimiston, kynnyksen
löydät itsesi yhtäkkiä idän maagisesta maailmasta kirkkaine väreineen ja monimutkaisine maisemineen , sekä koriste- ja taidetaiteen esineitä. Lakkakaapin ohella palatsin tiloista tulisi erottaa keittiö, joka muuten 1700-luvun alun perinteen mukaan sijaitsi palatsin keskiosassa. On mielenkiintoista huomata, että melko usein juuri tässä keittiössä, jota silloin kutsuttiin Povarnyaksi, itse Monplaisirin kuninkaallinen emäntä keisarinna Jekaterina Alekseevna "loihti" mielellään erilaisten ruokien valmistukseen.



Palatsin kunniallisin ja tilavin
huone on sali, joka oli tarkoitettu vieraiden ja diplomaattien vastaanottamiseen. Usein täällä pidettiin palloja, joita tuolloin kutsuttiin "kokouksiksi". Erityinen huone palatsissa on keisarin makuuhuone. Se on järjestetty, kuten kaikki palatsin huoneet, hollantilaiseen tyyliin. Sisustusta hallitsevat hillitty ja rauhalliset sävyt - ruskea ja oliivi. Takka antaa makuuhuoneeseen erityisen mukavuuden. Suuri pylvässänky kiinnittää kaikkien huomion. Aitojen esineiden runsaus luo erityisvaikutelman palatsin omistajan näkymättömästä läsnäolosta... Monplaisirissa kaikki näyttää siltä, ​​että sen asukkaat olisivat lähteneet kävelylle muutamaksi minuutiksi, ja vierailijat ikävöivät niitä... oh, harmi!