Elbląg'da ilginç yerler ve manzaralar görülebilir. Bu şehir Polonya'da bulunuyor ve turistler için büyük ilgi görüyor. Şehir tarih boyunca bir süre Prusya'ya, daha sonra da Polonya'ya ait olmuştur. 1945'te Sovyet birlikleri bölgeye girdi ve Polonyalıların çoğunu Sovyetler Birliği'nden yeniden yerleştirdi. Bugün birçok anıt ve bir askeri mezarlık var.

Arabayla seyahat etmeyi sevenler genellikle Polonya'da önceden çevrimiçi olarak araç rezervasyonu yapar. Fiyatlar sezona, kiralama süresine ve mevcut ek özel fırsatlara göre değişebilir. Ayrıca Varşova'daki bir oteli çevrimiçi olarak en iyi fiyata seçebilirsiniz.

Şehre nasıl gidilir?

tren;
otobüs.
Uçaklar burada uçmuyor, en yakın havaalanı Gdansk topraklarında bulunuyor.

Şehirdeki kafe ve restoranlar.

Studnia smakowa - Polonya'daki popüler restoranlar. Burada geleneksel yemekleri bulabilirsiniz. Çocuklar için lezzetli tatlı tarifleri ve ilginç bir yemek sunumu var. Özel yemek, ev yapımı makarna ve peynirdir.

Kafenin alışılmadık tasarımı ve iç mekanı bir break dance dans yönüdür. Şehrin orta kesiminde, 1991'den beri bölgeden bir tramvay geçiyor, herkes binmek ve sıcak kahve veya çay içmek için içeri girebilirdi. Böyle keyifli bir eğlence, doğanın ve toplumun tüm güzelliklerinin tadını çıkarma fırsatı sağlayacaktır.

Şehirde nerede ve ne görmeli?

1) Elbląg St. Nicholas Kilisesi, Polonya'daki en büyük katedraldir. Yüksekliği yaklaşık 98 metredir. İnşaat 13. yüzyılın ortalarında başladı ve beş yıldan fazla sürdü. Binanın içi Gotik tarzda inşa edilmiştir. Kutsal müzik konserlerini dinleyebilirsiniz.


2) Katedralin yanında bir müze var. Bina, Prusya döneminden kalma arkeolojik kazılar içeriyor.

3) Bazhantarnya Parkı - bölge çok büyük, yaklaşık 367 hektar. Yüzbinlerce ağaç ve çalı dikildi. Rahat bir eğlence için banklar var. Manzara çeşitlidir, içinde bir derenin aktığı ve balıkların sıçradığı yeşil bir orman görebilirsiniz. Dağlar ve ovalar, yazın çok sayıda turist teleferiği ziyaret ediyor, kışın ise karda kayıyorlar.

4) Denize giderseniz. O zaman Baltık kıyısı ılık kumu ve soğuk suyuyla memnun edecek. En sıcak zamanda bile su on sekiz derece. Sahilde devasa oteller var. Deniz, seyahat edilecek yeterince muhteşem yere sahip birçok şehrin içinden geçiyor.

Gdansk - bir turistin antik kiliseleri ve katedralleri ziyaret etmesi gerekiyor.


Gdynia büyük bir gemi limanı ve bir müzedir.
Kołobrzeg - yaz geceleri burada çok sayıda festival düzenlenir. Renkli ve rengarenk evler her gezginin ilgisini çeker.

5) Brom Ticaret Kapısı - destansı bir yer. Eski yerde şehir merkezinde yer almaktadır. Antik çağda, bu kalıntılar savunma kuvvetleri olarak görev yaptı. Bodrum ve tahıl ambarlarının taş blokları bugüne kadar korunmuştur. Yanlarında bir zamanlar şehrin kurtarılmasına yardım etmiş küçük bir çocuğun heykelini görebilirsiniz.

Efsane: Şehirde gece yarısı küçük bir çocuğun ışığı yandı. Bu sırada bir asker, kapının dışında kendisini bekleyen işgalcilere temiz bir emir verdiğini görünce bölgeye doğru ilerledi. Adam bunu görmüş ve kapıyı tutan bütün ipleri kesmiş ve kapatmışlar. Kükremeyi duyan herkes küçük kurtarıcıya bakmak için koştu ama o yaralandı.

Elbląg'da nerede kalınır?

Oteller şehrin orta kesiminde yer almaktadır, maliyeti yaklaşık 40 avrodur ve biraz daha ileri giderseniz, aynı dairelerin maliyeti bir kat daha düşük olacaktır.

En lüks otel Kraliyet Evi'nde yer almaktadır. Odalar tarihi tarzda dekore edilmiştir ancak tüm mobilyalar moderndir. Duvarlarda şamdanlar ve asırlık silahlar asılıdır. Bölgede çeşitli tarihi olayların ve görüntülerin bulunduğu bir müze var. Arka bahçede kapalı havuz ve spa bulunmaktadır. Pek çok tatilci burada kalmayı ve tarihi kültürü incelemeyi sever.

Şehir, mağazaları gezme ve bol bol alışveriş yapma imkanına sahiptir.Birçok farklı markadan kıyafet ve ayakkabı satılmaktadır.Sadık müşteriler verilen indirim kartları ve 7/24 müşteri desteği.

1.  Malbor Gallery büyük bir mağaza ve restoran zinciridir. Ziyaret size tüm ilginç ve geleneksel yemek türlerinin tadını çıkarma fırsatı verecektir.
2. Wenic - küçükler için ucuz giysiler. Her çocuğun kendini güzel hissetmesine izin verin. Her ziyaretçi, şehrin tüm güzelliklerinin ve manzaralarının tadını sonuna kadar çıkarabilecek.