In Elbląg zijn interessante plaatsen en bezienswaardigheden te zien. Deze stad ligt in Polen en is van groot belang voor toeristen. Door de geschiedenis heen behoorde de stad enige tijd tot Pruisen en daarna tot Polen. In 1945 trokken Sovjettroepen het grondgebied binnen en hervestigden de meeste Polen vanuit de Sovjet-Unie. Tegenwoordig zijn er veel monumenten en een militaire begraafplaats.

Wie graag met de auto reist, boekt meestal vooraf online een auto in Polen. Tarieven kunnen variëren per seizoen, huurperiode en extra speciale aanbiedingen. U kunt ook online een hotel in Warschau kiezen voor de beste prijs.

Hoe kom je in de stad?

trein;
bus.
Vliegtuigen vliegen hier niet, de dichtstbijzijnde luchthaven bevindt zich op het grondgebied van Gdansk.

Cafés en restaurants in de stad.

Studnia smakowa - populaire restaurants in Polen. Hier vindt u traditionele gerechten. Voor kinderen zijn er heerlijke recepten voor snoep en een interessante presentatie van eten. Het kenmerkende gerecht is zelfgemaakte macaroni en kaas.

Het ongebruikelijke ontwerp en interieur van het café is een breakdance-dansrichting. In het centrale deel van de stad rijdt sinds 1991 een tram door het gebied, iedereen kon naar binnen komen om ermee te rijden en hete koffie of thee te drinken. Zo'n aangenaam tijdverdrijf biedt de mogelijkheid om te genieten van al het moois van de natuur en de samenleving.

Waar en wat te zien in de stad?

1) Elbląg Church of St. Nicholas is de grootste kathedraal in Polen. De hoogte is ongeveer 98 meter. De bouw begon in het midden van de 13e eeuw en duurde meer dan vijf jaar. Het interieur van het gebouw is gebouwd in gotische stijl. Je kunt naar heilige muziekconcerten luisteren.


2) Er is een museum in de buurt van de kathedraal. Het gebouw bevat archeologische opgravingen uit het Pruisische tijdperk.

3) Bazhantarnya-park - het gebied is erg groot, ongeveer 367 hectare. Er zijn meer dan honderdduizenden bomen en struiken geplant. Er zijn banken voor een comfortabel tijdverdrijf. Het landschap is afwisselend, je ziet een groen bos waarin een beek stroomt en vissen spetteren. Bergen en vlaktes, in de zomer bezoeken veel toeristen de kabelbaan en in de winter skiën ze de sneeuw af.

4) Als je naar de zee gaat. Dan zal de Baltische kust u bevallen met zijn warme zand en koel water. Zelfs in de heetste tijd is het water achttien graden. Er zijn enorme hotels aan de kust. De zee strekt zich uit over veel steden die genoeg geweldige plekken hebben om te reizen.

Gdansk - een toerist moet oude kerken en kathedralen bezoeken.


Gdynia is een grote scheepshaven en een museum.
Kołobrzeg - hier vinden op zomeravonden veel festivals plaats. Kleurrijke en kleurrijke huizen trekken elke reiziger aan.

5) Brom's Gate of Trade - is een epische plek. Gelegen in het stadscentrum op de oude plek. In de oudheid dienden deze ruïnes als verdedigingskrachten. Tot op de dag van vandaag zijn stenen blokken van kelders en graanschuren bewaard gebleven. Naast hen zie je een standbeeld van een kleine jongen die ooit hielp de stad te redden.

Legende: Midden in de nacht in de stad had een kleine jongen een lampje aan. Ondertussen baande een militair zich een weg naar het gebied, aangezien hij zag dat hij een zuiver bevel had gegeven aan de indringers die buiten de poort op hem wachtten. De man zag dit en sneed alle touwen door die het hek vasthielden, en ze sloten. Toen ze het gebrul hoorden, rende iedereen naar buiten om naar de kleine redder te kijken, maar hij raakte gewond.

Waar verblijven in Elbląg?

Hotels bevinden zich in het centrale deel van de stad, kosten ongeveer 40 euro, en als je iets verder gaat, kosten dezelfde appartementen een orde van grootte lager.

Het meest luxueuze hotel bevindt zich in het Koninklijk Huis. De kamers zijn in historische stijl ingericht, maar al het meubilair is modern. Kandelabers en eeuwenoude wapens hangen langs de muren. Op het grondgebied is er een museum met verschillende historische gebeurtenissen en afbeeldingen. De achtertuin heeft een binnenzwembad en een spa. Veel vakantiegangers verblijven er graag en bestuderen de historische cultuur.

De stad heeft de mogelijkheid om de winkels te bezoeken en veel te winkelen. Het verkoopt veel verschillende merken kleding en schoenen. Trouwe klanten zijn gegeven kortingskaarten en 24/7 klantenondersteuning.

1. De Malbor Gallery is een grote keten van winkels en restaurants. Een bezoek geeft je de kans om te genieten van alle interessante en traditionele soorten gerechten.
2. Wenic - goedkope kleding voor de kleintjes. Laat elk kind zich mooi voelen. Elke bezoeker kan ten volle genieten van al het moois en de bezienswaardigheden van de stad.