Érdekes helyek és látnivalók láthatók Elblągban. Ez a város Lengyelországban található, és nagy érdeklődésre tart számot a turisták körében. A történelem során a város egy ideig Poroszországhoz, majd Lengyelországhoz tartozott. 1945-ben a szovjet csapatok beléptek a területre, és a lengyelek nagy részét áttelepítették a Szovjetunióból. Ma sok műemlék és katonai temető található.

Azok, akik szeretnek autóval utazni, általában online foglalnak előre autót Lengyelországban. Az árak szezononként, a bérlet időtartama és a további akciók függvényében változhatnak. Online is választhat szállodát Varsóban a legjobb áron.

Hogyan lehet eljutni a városba?

vonat;
busz.
Nem repülnek ide repülők, a legközelebbi repülőtér Gdansk területén található.

Kávézók és éttermek a városban.

Studnia smakowa – népszerű éttermek Lengyelországban. Itt hagyományos ételeket találhat. A gyermekek számára finom édességek receptjei és érdekes ételbemutatók várják. A jellegzetes étel a házi makaróni és sajt.

A kávézó szokatlan dizájnja és belső terei egy break dance irányzat. A központi városrészben 1991 óta villamos járja át a területet, mindenki bejöhetett vele utazni és forró kávét vagy teát inni. Egy ilyen kellemes időtöltés lehetőséget nyújt a természet és a társadalom minden szépségének élvezetére.

Hol és mit érdemes megnézni a városban?

1) Az Elbląg Szent Miklós-templom Lengyelország legnagyobb katedrálisa. Magassága körülbelül 98 méter. Az építkezés a 13. század közepén kezdődött, és több mint öt évig tartott. Az épület belseje gótikus stílusban épült. Hallgathatsz szakrális zenei koncerteket.


2) A katedrális közelében van egy múzeum. Az épületben porosz kori régészeti feltárások találhatók.

3) Bazhantarnya Park - a terület nagyon hatalmas, körülbelül 367 hektár. Több mint százezer fát és cserjét ültettek el. Vannak padok a kényelmes időtöltéshez. A táj változatos, zöld erdő látható, melyben patak folyik, halak csobbannak. Hegyek és síkságok, nyáron sok turista keresi fel a felvonót, télen pedig síelnek a havon.

4) Ha a tengerhez mész. Akkor a Balti-tenger partja tetszeni fog meleg homokkal és hideg vízzel. Még a legmelegebb időben is tizennyolc fokos a víz. Hatalmas szállodák vannak a tengerparton. A tenger számos városon keresztül húzódik, amelyekben elég csodálatos hely van az utazáshoz.

Gdansk – a turistának meg kell látogatnia az ősi templomokat és katedrálisokat.


Gdynia egy nagy hajókikötő és egy múzeum.
Kołobrzeg – sok fesztivált rendeznek itt nyári éjszakákon. A színes és színes házak minden utazót vonzanak.

5) Brom's Gate of Trade - egy epikus hely. A város központjában, a régi helyen található. Az ókorban ezek a romok védelmi erőként szolgáltak. A mai napig megőrizték a pincék és a magtárak kőtömbjeit. Mellettük egy kisfiú szobra látható, aki egykor segített megmenteni a várost.

Legenda: Az éjszaka közepén a városban egy kisfiúnak égett a villany. Közben egy katona bement a területre, látva, hogy tiszta parancsot adott a kapun kívül rá váró betolakodóknak. A srác ezt meglátta, elvágta az összes kaput tartó kötelet, és bezárták. Az üvöltést hallva mindenki kiszaladt, hogy megnézze a kis megmentőt, de megsebesült.

Hol érdemes megszállni Elblągban?

A szállodák a város központi részén találhatók, ára 40 euró körül van, és ha kicsit távolabb megy, ugyanazok az apartmanok egy nagyságrenddel alacsonyabbak lesznek.

A legfényűzőbb szálloda a királyi házban található. A szobák történelmi stílusban vannak berendezve, de minden bútorzat modern. A falak mentén kandeláberek és ősrégi fegyverek lógnak. A területen található egy múzeum különféle történelmi eseményekkel és képekkel. A hátsó udvarban fedett medence és gyógyfürdő található. Sok nyaraló szeret itt megszállni és tanulmányozni a történelmi kultúrát.

A városnak lehetősége van ellátogatni a boltokba és sokat vásárolni. Sok különböző márkájú ruhát és cipőt árul. A hűséges vásárlók adott kedvezménykártyák és 24 órás ügyfélszolgálat.

1. A A Malbor Gallery üzletek és éttermek nagy lánca. Egy látogatás alkalmával megkóstolhatja az összes érdekes és hagyományos ételtípust.
2. Wenic - olcsó ruhák a kicsiknek. Hagyja, hogy minden gyermek szépnek érezze magát. Minden látogató teljes mértékben élvezheti a város szépségeit és látnivalóit.