V Elblągu lze vidět zajímavá místa a památky. Toto město se nachází v Polsku a těší se velkému zájmu turistů. V průběhu historie město nějakou dobu patřilo Prusku a poté Polsku. V roce 1945 vstoupila na území sovětská vojska a přesídlila většinu Poláků ze Sovětského svazu. Dnes je zde mnoho pomníků a vojenský hřbitov.

Ti, kteří rádi cestují autem, si obvykle auto v Polsku rezervují předem online. Ceny se mohou lišit podle sezóny, délky pronájmu a dalších dostupných speciálů. Můžete si také vybrat hotel ve Varšavě online za nejlepší cenu.

Jak se dostat do města?

vlak;
autobus.
Letadla sem nelétají, nejbližší letiště se nachází na území Gdaňsku.

Kavárny a restaurace ve městě.

Studnia smakowa – oblíbené restaurace v Polsku. Najdete zde tradiční jídla. Pro děti jsou připraveny chutné recepty na cukroví a zajímavá prezentace jídla. Charakteristickým jídlem jsou domácí makarony a sýr.

Neobvyklý design a interiér kavárny je směr break dance. V centrální části města od roku 1991 jezdila územím tramvaj, každý se mohl vejít dovnitř a popíjet horkou kávu nebo čaj. Taková příjemná zábava poskytne příležitost vychutnat si všechny krásy přírody a společnosti.

Kde a co ve městě vidět?

1) Elblągský kostel sv. Mikuláše je největší katedrálou v Polsku. Jeho výška je asi 98 metrů. Stavba začala v polovině 13. století a trvala více než pět let. Interiér budovy je postaven v gotickém stylu. Můžete poslouchat koncerty duchovní hudby.


2) Nedaleko katedrály je muzeum. Budova obsahuje archeologické vykopávky z pruské éry.

3) Park Bazhantarnya – území je velmi obrovské, asi 367 hektarů. Bylo vysazeno více než stovky tisíc stromů a keřů. Pro pohodlnou zábavu jsou zde lavičky. Krajina je pestrá, je vidět zelený les, ve kterém teče potok a cákají ryby. Hory a pláně, v létě mnoho turistů navštěvuje lanovku a v zimě sjíždí sníh na lyžích.

4) Pokud pojedete k moři. Pak pobřeží Baltského moře potěší teplým pískem a chladnou vodou. I v těch největších vedrech má voda osmnáct stupňů. Na pobřeží jsou obrovské hotely. Moře se táhne mnoha městy, která mají dostatek úžasných míst k cestování.

Gdaňsk – turista potřebuje navštívit starobylé kostely a katedrály.


Gdyně je velký lodní přístav a muzeum.
Kołobrzeg - v letních nocích se zde koná spousta festivalů. Barevné a barevné domy přitahují každého cestovatele.

5) Brom's Gate of Trade – je epické místo. Nachází se v centru města na starém místě. V dávných dobách tyto ruiny sloužily jako obranné síly. Dodnes se dochovaly kamenné bloky sklepů a sýpek. Vedle nich můžete vidět sochu malého chlapce, který kdysi pomohl zachránit město.

Legenda: Uprostřed noci ve městě se rozsvítilo malému chlapci. Mezitím se na území dostal vojenský muž, který viděl, že dal čistý příkaz útočníkům, kteří na něj čekali za branou. Ten chlap to viděl a přeřízl všechna lana držící bránu a zavřeli se. Když všichni zaslechli řev, vyběhli se podívat na malého zachránce, ale ten byl zraněn.

Kde se ubytovat v Elblągu?

Hotely se nacházejí v centrální části města, cena se pohybuje kolem 40 eur, a pokud půjdete o něco dále, stejné apartmány budou stát o řád nižší.

Nejluxusnější hotel se nachází v Královském domě. Pokoje jsou zařízeny v historickém stylu, ale veškerý nábytek je moderní. Po zdech visí svícny a prastaré zbraně. Na území se nachází muzeum s různými historickými událostmi a obrazy. Na dvorku je krytý bazén a lázně. Mnoho rekreantů v něm rádo pobývá a studuje historickou kulturu.

Město má možnost navštěvovat obchody a hodně nakupovat. Prodává mnoho různých značek oblečení a obuvi.Věrnými zákazníky jsou dané slevové karty a nepřetržitou zákaznickou podporu.

1. The Galerie Malbor je velký řetězec obchodů a restaurací. Návštěva vám dá příležitost vychutnat si všechny zajímavé a tradiční druhy jídel.2. Wenic - levné oblečení pro nejmenší. Ať se každé dítě cítí krásně. Každý návštěvník si bude moci naplno užít všechny krásy a památky města.