Intressanta platser och sevärdheter kan ses i Elbląg. Denna stad ligger i Polen och är av stort intresse för turister. Genom historien har staden tillhört Preussen under en tid, och sedan till Polen. 1945 gick sovjetiska trupper in i territoriet och återbosatte de flesta av polackerna från Sovjetunionen. Idag finns det många monument och en militärkyrkogård.

De som gillar att resa med bil brukar boka en bil i Polen i förväg online. Priserna kan variera beroende på säsong, hyreslängd och ytterligare specialerbjudanden. Du kan också välja ett hotell i Warszawa online till bästa pris.

Hur tar man sig till staden?

tåg;
buss.
Flyg flyger inte hit, den närmaste flygplatsen ligger på Gdansks territorium.

Kaféer och restauranger i staden.

Studnia smakowa - populära restauranger i Polen. Här kan du hitta traditionella rätter. För barn finns det läckra recept på godis och en intressant presentation av mat. Signaturrätten är hemgjorda makaroner och ost.

Den ovanliga designen och interiören på kaféet är en breakdance-dansriktning. I den centrala delen av staden, sedan 1991, har en spårvagn färdats genom territoriet, alla kunde komma in för att åka den och dricka varmt kaffe eller te. Ett sådant trevligt tidsfördriv kommer att ge en möjlighet att njuta av naturens och samhällets alla skönheter.

Var och vad ska man se i staden?

1) Elbląg Church of St. Nicholas är den största katedralen i Polen. Dess höjd är cirka 98 meter. Bygget påbörjades i mitten av 1200-talet och varade i mer än fem år. Byggnadens interiör är byggd i gotisk stil. Du kan lyssna på heliga musikkonserter.


2) Det finns ett museum nära katedralen. Byggnaden innehåller arkeologiska utgrävningar från den preussiska eran.

3) Bazhantarnya-parken - territoriet är väldigt stort, cirka 367 hektar. Mer än hundratusentals träd och buskar har planterats. Det finns bänkar för ett bekvämt tidsfördriv. Landskapet är varierat, man kan se en grön skog där en bäck rinner och fiskar plaskar. Berg och slätter, på sommaren besöker många turister linbanan och på vintern åker de ner för snön.

4) Om du går till havet. Då kommer Östersjökusten att glädjas med sin varma sand och svala vatten. Även i den varmaste tiden är vattnet arton grader. Det finns enorma hotell vid kusten. Havet sträcker sig genom många städer som har tillräckligt med fantastiska platser att resa på.

Gdansk - en turist måste besöka gamla kyrkor och katedraler.


Gdynia är en stor fartygshamn och ett museum.
Kołobrzeg - många festivaler äger rum här på sommarnätterna. Färgglada och färgglada hus lockar alla resenärer.

5) Brom's Gate of Trade - är en episk plats. Beläget i centrum på det gamla stället. I gamla tider tjänade dessa ruiner som försvarsstyrkor. Än idag har stenblock av källare och spannmålsmagasin bevarats. Bredvid dem kan du se en staty av en liten pojke som en gång hjälpte till att rädda staden.

Legend: Mitt i natten i staden tändes en liten pojke. Under tiden tog sig en militär in i territoriet och såg att han hade gett ett rent kommando till inkräktarna som väntade på honom utanför porten. Killen såg detta och klippte av alla repen som höll porten, och de stängdes. När alla hörde dånet sprang alla ut för att titta på den lille frälsaren, men han blev sårad.

Var ska man bo i Elbląg?

Hotellen ligger i den centrala delen av staden, kostnaden är cirka 40 euro, och om du går lite längre kommer samma lägenheter att kosta en storleksordning lägre.

Det lyxigaste hotellet ligger i kungahuset. Rummen är inredda i historisk stil, men alla möbler är moderna. Längs väggarna hänger kandelabrar och urgamla vapen. På territoriet finns ett museum med olika historiska händelser och bilder. Bakgården har en inomhuspool och spa. Många semesterfirare gillar att bo i den och studera den historiska kulturen.

Staden har möjlighet att besöka butiker och shoppa mycket. Den säljer många olika märken av kläder och skor. Lojala kunder är ges rabattkort och kundsupport dygnet runt.

1. Den Malbor Gallery är en stor kedja av butiker och restauranger. Ett besök ger dig möjlighet att njuta av alla intressanta och traditionella typer av rätter.
2. Wenic - billiga kläder för de små. Låt varje barn känna sig vacker. Varje besökare kommer att kunna njuta fullt ut av stadens alla skönheter och sevärdheter.