Kuzey Norveç'in "mini metropolü" olarak anılan Bodo, küçük dükkanları, mutfak keşifleri ve ev sahipliği yaptığı birçok kültürel etkinlik sayesinde canlı ve dinamik bir ruha sahip. Ayrıca birçok parktan birine veya Kuzey Kutup Dairesi atmosferine bir gezi planlamak için ideal bir yerdir: spor tutkunları için kano veya yürüyüş için ideal bir yerdir.

Yolculuktan önce birçok turist, uygun bir kiralama fiyatı elde etmek, daha fazla ilgi çekici yer görmek ve tur gruplarına bağımlı olmamak için Norveç'te çevrimiçi bir araba rezervasyonu yapıyor. Oslo havaalanında, kompakt sınıf bir arabanın maliyeti günlük 18 Euro'dan başlar, Bodø havaalanında maliyet yaklaşık aynı - günlük 19 Euro'dan.

Norveç'teki Bodo'da görülecek yerler

Doğa ile bağ, şehrin çok güçlü bir unsurudur: merkezden Börvastindan dağlarına kolayca ulaşabilir, Budömarka doğal alanında kayak yapma ve bölgenin en güçlü deniz girdabı olarak kabul edilen Saltstraumen'e geziler düzenleme fırsatı bulacaksınız. Dünya. Girdaplar 10 metre çapa ve 5 metre derinliğe ulaşıyor ve Saltenfjord ile Skjerstadfjor'u birbirine bağlayan kanala akıyor. Salten bölgesinde yer alan Bodo, iç kesimlerdeki doğayı hayranlıkla izlemek ve büyüleyici sahil şeridini keşfetmek için uygun bir başlangıç noktasıdır. Yapılacak aktiviteler arasında deniz kartallarıyla tanışmak için yürüyüş organizasyonu da yer alıyor. Şehrin sokak sanatı ve havacılık müzesini kaçırmayın.



Bodo Katedrali

Bodo Katedrali 2. Dünya Savaşı'nın bombalanması sırasında yıkılan eski bir kilisenin kalıntıları üzerine inşa edilmiştir. 1946'da, yeni binayı yeniden tasarlayın: mimarlar Hermann Munte-Kaas ve Gudolf Blakstad tarafından kazanıldı.Katedral betondan inşa edildi ve ilk taş 1954'te atıldı.Dışarıda heykel bulunan kilise yaklaşık 900 kişiyi ağırlayabilir.12 metrelik vitray pencere sunağın üzerinde yükselir. Katedral, 3 çanı olan 36 metrelik bağımsız bir kuleye güvenebilir.

Körfez

Kuzey Kutup Dairesi'nin yukarısında bulunan
Bodo Körfezi
, Lofoten Adaları'nı ziyaret etmek için mükemmel bir yerdir. Burası en unutulmaz ve etkileyici yerlerden biri, çeşitli organize turların destinasyonu. Yakınlarda Straumoja ve Knaplundoja gibi birkaç ada vardır.



Bağlantı noktası

Bodo Limanı, güzel ışık oyunları ve kartalların varlığı sayesinde size büyülü bir atmosfer yaşatacak. Burası hem fotoğraf çekmek hem de şehrin günlük hayatını ve tarihini tanımak için ideal yerlerden biri. Aynı zamanda yerel halk için bir buluşma yeridir ve yakınlarda birkaç kulüp vardır. Bu bölgeden başlayarak şehir, son yıllarda güçlü bir şekilde gelişmiş ve birkaç belediyeyi birleştirmiştir. Ayrıca kültür ve etkinlikler açısından Bodo sürekli o kadar büyüyor ki 2024'te Avrupa Kültür Başkenti olacak.

Mjelde, Bodo yakınlarındaki plaj

Bu, şehrin yakınındaki plajlardan biridir ve günübirlik geziler için mükemmeldir. Beyaz kumlu plajlar, Kuzey Kutbu Norveç'i düşündüğünüzde akla gelen ilk şey olmayabilir. Mjelde'ye ulaşmak için yürüyüşe çıkabilirsiniz ve bir özelliği de, belirli minerallerin varlığından dolayı kumunun genellikle kırmızımsı renkte olmasıdır. Su donduğu için yüzmek için ideal değil ama plaj fotoğraf çekmek ve Kuzey Işıklarının keyfini çıkarmak için mükemmel.

Şehir tarihi

Bodo, 1816'da Trondheim'lı tüccarlar tarafından kuruldu. Morina kurutma, tersaneler ve bira fabrikalarında uzmanlaşmış ticari bir balıkçılık merkezidir. 2. Dünya Savaşı sırasında, şehrin çoğu Alman hava ve kara operasyonları tarafından tahrip edildi, ancak tamamen yeniden inşa edildi ve genişletildi. Yeniden yapılanma, büyük bir havaalanını ve iyileştirilmiş demiryollarını ve kuzey Norveç'e bağlantıları içeriyordu.