Az Észak-Norvégia "mini metropoliszának" nevezett Bodo kis üzleteinek, kulináris felfedezésének és számos kulturális eseményének köszönhetően élénk és dinamikus lélekkel rendelkezik. Ideális hely kirándulások megtervezéséhez a sok park egyikébe vagy az Északi-sarkkör hangulatába: a sport szerelmeseinek ideális hely kajakozáshoz vagy túrázáshoz.

Az utazás előtt sok turista online foglal autót Norvégiában, hogy kedvező bérleti díjat kapjon, több látnivalót láthasson, és ne túracsoportoktól függjön. Az oslói repülőtéren a kompakt osztályú autók ára napi 18 eurótól kezdődik, a Bodø repülőtéren kb. ugyanaz – napi 19 eurótól.

Mit érdemes megnézni Bodóban, Norvégiában

A természettel való kapcsolat nagyon erős eleme a városnak: a központból könnyen elérheti a Börvastindan-hegységet, lehetőség nyílik a Budömarka természeti területen síelni és kirándulásokat szervezni Saltstraumenbe, amely a legerősebb tengeri örvény. a világ. A 10 méter átmérőjű és 5 méter mély pezsgőfürdő a Saltenfjordot és a Skjerstadfjort összekötő csatornába ömlik. Bodo a Salten régióban található, és kényelmes kiindulópont a szárazföldi természet megcsodálásához és a bájos tengerpart felfedezéséhez. A tennivalók között szerepel a tengeri sasokkal való találkozás szervezése is. Ne hagyja ki a város utcaművészeti és repülési múzeumát.



Bodo katedrális

Bodo székesegyház a második világháború bombázása során megsemmisült régi templom romjain épült. 1946-ban nemzetközi versenyt rendeztek Az új épület újratervezése: Hermann Munte-Kaas és Gudolf Blakstad építészek nyerték el.A katedrális betonból épült, az első követ 1954-ben rakták le.A kívül szoborral ellátott templom közel 900 fő befogadására alkalmas.Egy 12 méteres ólomüveg ablak emelkedik az oltár fölé. A székesegyház egy önálló, 36 méteres toronyra számíthat, 3 haranggal.

Öböl

A Bodo-öböl, amely az Északi-sarkkör felett található, tökéletes hely a Lofoten-szigetek meglátogatásához. Ez az egyik legemlékezetesebb és legimpozánsabb hely, különféle szervezett túrák célpontja. A közelben több sziget is található, például Straumoja és Knaplundoja.



Port

Bodó kikötője varázslatos hangulatot kölcsönöz a gyönyörű fényjátéknak és a sasok jelenlétének köszönhetően. Ez az egyik ideális hely fotózásra, valamint a város mindennapi életével és történelmével való megismerkedésre. Ez egyben a helyiek találkozóhelye is, és a közelben számos klub található. A város erről a területről indulva erőteljesen fejlődött az elmúlt években, és több települést egyesített. Ráadásul a kultúra és a rendezvények terén Bodó folyamatosan fejlődik annyira, hogy 2024-ben Európa Kulturális Fővárosa lesz.

Mjelde, strand Bodo közelében

Ez az egyik strand a város közelében, tökéletes egynapos kirándulásokhoz. Lehet, hogy nem a fehér homokos strandok jutnak először eszünkbe, ha Norvégia sarkvidékére gondolunk. Mjeldébe sétálni lehet, melynek egyik sajátossága, hogy homokja bizonyos ásványi anyagok jelenléte miatt gyakran vöröses színű. Nem ideális úszásra, mivel a víz megfagy, de a strand tökéletes a képek készítéséhez és az északi fény élvezetéhez.

A város története

A Bodo-t trondheimi kereskedők alapították 1816-ban. Ez egy kereskedelmi halászati központ, amely tőkeszárításra, valamint hajógyárakra és sörfőzdékre szakosodott. A második világháború alatt a város nagy részét a német légi és földi akciók elpusztították, de teljesen újjáépítették és kibővítették. A rekonstrukció kiterjedt egy nagy repülőtérre, valamint javította a vasutakat és az északi Norvégia összeköttetéseit.