Denumită „mini metropolă” din nordul Norvegiei, Bodo are un suflet vibrant și dinamic datorită magazinelor mici, explorării culinare și multor evenimente culturale pe care le găzduiește. Este, de asemenea, locul ideal pentru a planifica o excursie într-unul dintre numeroasele parcuri sau în atmosfera Cercului Polar: pentru iubitorii de sport este locul ideal pentru caiac sau drumeții.

Înainte de călătorie, mulți turiști rezervă online o mașină în Norvegia pentru a obține un tarif de închiriere favorabil, pentru a vedea mai multe atracții și pentru a nu depinde de grupurile de tur. La aeroportul Oslo, costul unei mașini de clasă compactă începe de la 18 euro pe zi, la aeroportul Bodø costul este de aproximativ la fel - de la 19 euro pe zi.

Ce să vezi în Bodo în Norvegia

Legătura cu natura este un element foarte puternic al orașului: din centru poți ajunge cu ușurință în munții Börvastindan, vei avea ocazia să schiezi în zona naturală Budömarka și să organizezi excursii la Saltstraumen, considerat cel mai puternic vârtej maritim din lumea. Vârtejurile ating 10 metri în diametru și 5 metri adâncime și se varsă în canalul care leagă Saltenfjord și Skjerstadfjor. Bodo este situat în regiunea Salten și este un punct de plecare convenabil pentru admirarea naturii interioare și explorarea liniei de coastă fermecătoare. Printre activitățile de făcut se numără și organizarea unei plimbări de întâlnire cu vulturii de mare. Nu ratați muzeul de artă stradală și aviație al orașului.



Catedrala Bodo

Catedrala Bodo a fost construită pe ruinele unei biserici vechi distruse în timpul bombardamentelor din cel de-al Doilea Război Mondial. În 1946, a avut loc un concurs internațional pentru reproiectează noua clădire: a fost câștigată de arhitecții Hermann Munte-Kaas și Gudolf Blakstad.Catedrala a fost construită din beton, iar prima piatră a fost pusă în 1954. Biserica cu sculptură în exterior poate găzdui aproape 900 de oameni.O 12 metri vitraliul se ridică deasupra altarului. Catedrala poate conta pe un turn independent de 36 de metri cu 3 clopote.

Bay


Godul Bodo
, situat deasupra Cercului Arctic, este locul perfect pentru a vizita Insulele Lofoten. Acesta este unul dintre cele mai memorabile și impresionante locuri, destinația diverselor tururi organizate. Există mai multe insule în apropiere, cum ar fi Straumoja și Knaplundoja.



Port

Port of Bodo vă va oferi o atmosferă magică datorită jocului frumos de lumini și prezenței vulturii. Acesta este unul dintre locurile ideale pentru a face fotografii, precum și pentru a face cunoștință cu viața de zi cu zi a orașului și istoria acestuia. Este, de asemenea, un loc de întâlnire pentru localnici și există mai multe cluburi în apropiere. Orașul, plecând din această zonă, s-a dezvoltat puternic în ultimii ani și a unit mai multe municipii. În plus, în ceea ce privește cultura și evenimentele, Bodo este în continuă creștere atât de mult încât în 2024 va deveni Capitala Culturală Europeană.

Mjelde, plajă lângă Bodo

Aceasta este una dintre plajele din apropierea orașului, perfectă pentru o excursie de o zi. Plajele cu nisip alb s-ar putea să nu fie primul lucru care vă vine în minte când vă gândiți la Norvegia arctică. Pentru a ajunge la Mjelde puteți face o plimbare și una dintre particularitățile sale este că nisipul său este adesea roșcat din cauza prezenței anumitor minerale. Nu este ideal pentru înot, deoarece apa îngheață, dar plaja este perfectă pentru a face fotografii și a vă bucura de aurora boreală.

Istoria orașului

Bodo a fost fondat de către comercianții din Trondheim în 1816. Este un centru comercial de pescuit specializat în uscarea codului, precum și în șantiere navale și fabrici de bere. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cea mai mare parte a orașului a fost distrusă de acțiunile aeriene și terestre ale Germaniei, dar a fost complet reconstruită și extinsă. Reconstrucția a inclus un aeroport mare și căi ferate și conexiuni îmbunătățite cu nordul Norvegiei.