Pohjois-Norjan "minimetropoliksi" kutsutulla Bodolla on eloisa ja dynaaminen sielu pienten kauppojen, kulinaaristen tutkimusten ja monien järjestämien kulttuuritapahtumien ansiosta. Se on myös ihanteellinen paikka suunnitella retkeä johonkin monista puistoista tai napapiirin tunnelmaan: urheilun ystäville se on ihanteellinen paikka melontaa tai patikointia varten.

Monet turistit varaavat ennen matkaa auton Norjasta verkossa saadakseen edullisen vuokrahinnan, nähdäkseen enemmän nähtävyyksiä eivätkä ole riippuvaisia matkaryhmistä. Oslon lentokentällä kompaktiluokan auton hinta alkaa 18 eurosta päivässä, Bodøn lentokentällä hinta on noin sama - alkaen 19 euroa per päivä.

Mitä nähdä Bodossa Norjassa

Yhteys luontoon on erittäin vahva elementti kaupunkia: keskustasta pääsee helposti Börvastindan-vuorille, sinulla on mahdollisuus hiihtää Budömarkan luonnonalueella ja järjestää retkiä Saltstraumeniin, jota pidetään alueen voimakkaimpana meripyörteenä. maailma. Porealtaiden halkaisija on 10 metriä ja syvyys 5 metriä ja ne virtaavat Saltenfjordin ja Skjerstadfjorin yhdistävään kanavaan. Bodo sijaitsee Saltenin alueella ja on kätevä lähtökohta sisämaan luonnon ihailuun ja viehättävään rannikkoon tutustumiseen. Tehtävien joukossa on myös merikotkien tapaamismatkan järjestäminen. Älä missaa kaupungin katutaide- ja ilmailumuseota.


Bodon katedraali

Bodon katedraali rakennettiin toisen maailmansodan pommituksissa tuhoutuneen vanhan kirkon raunioille. Vuonna 1946 järjestettiin kansainvälinen kilpailu Suunnittele uusi rakennus: sen voittivat arkkitehdit Hermann Munte-Kaas ja Gudolf Blakstad Tuomiokirkko rakennettiin betonista ja ensimmäinen kivi muurattiin 1954. Kirkko ja veistos ulkona mahtuu lähes 900 henkilöä 12 metriä lasimaalaus kohoaa alttarin yläpuolelle. Tuomiokirkko voi luottaa itsenäiseen 36-metriseen torniin, jossa on 3 kelloa.

lahti

Napapiirin yläpuolella sijaitseva


Bodo Bay
on täydellinen paikka vierailla Lofootensaarilla. Tämä on yksi ikimuistoisimmista ja vaikuttavimmista paikoista, erilaisten järjestettyjen retkien kohde. Lähistöllä on useita saaria, kuten Straumoja ja Knaplundoja.



Portti

Bodon satama antaa sinulle maagisen tunnelman kauniin valoleikin ja kotkien läsnäolon ansiosta. Tämä on yksi ihanteellisista paikoista valokuvaamiseen sekä kaupungin arkeen ja sen historiaan tutustumiseen. Se on myös paikallisten kohtauspaikka, ja lähistöllä on useita klubeja. Tältä alueelta alkava kaupunki on kehittynyt voimakkaasti viime vuosina ja yhdistänyt useita kuntia. Lisäksi kulttuurin ja tapahtumien osalta Bodo kasvaa jatkuvasti niin paljon, että vuonna 2024 siitä tulee Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Mjelde, ranta lähellä Bodoa

Tämä on yksi kaupungin lähellä olevista rannoista, täydellinen päiväretkille. Valkoiset hiekkarannat eivät ehkä ole ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, kun ajattelee arktista Norjaa. Päästäksesi Mjeldeen voit kävellä, ja yksi sen erityispiirteistä on, että sen hiekka on usein punertavaa tiettyjen mineraalien vuoksi. Se ei ole ihanteellinen uimiseen, koska vesi jäätyy, mutta ranta on täydellinen valokuvaamiseen ja revontulien nauttimiseen.

Kaupungin historia

Trondheimin kauppiaat perustivat Bodon vuonna 1816. Se on turskan kuivaamiseen erikoistunut kaupallinen kalastuskeskus sekä telakat ja panimot. Toisen maailmansodan aikana suurin osa kaupungista tuhoutui saksalaisten ilma- ja maatoimien seurauksena, mutta se rakennettiin kokonaan uudelleen ja laajennettiin. Jälleenrakentaminen sisälsi suuren lentokentän sekä paranneltuja rautateitä ja yhteyksiä pohjoiseen Norjaan.