Belçikalılar için Kuzeyin Venedik'i Bruges şehridir. Resimdeki gibi eski şehir.

Brüj'e gitmenin birçok yolu var, ancak turistler için oraya ulaşmanın en uygun yolu Brüksel Uluslararası Havaalanı'na uçmak ve ardından trenle. Brüksel tren istasyonunda Bruges'e giden sık trenler vardır. Arabayla iki saatten biraz daha az.

Birçok turist Belçika'da araba kiralama hizmetlerini kullanmayı tercih ediyor. Zaventem havaalanında ortalama araç kiralama maliyeti günlük 17 Euro, Charleroi havaalanında - günlük 18 Euro.

Ve gezginler kendilerini anında bir ortaçağ peri masalının içinde bulur.

Kentin tüm tarihi bölümünde tek bir modern bina yok. Ve her şey UNESCO tarafından korunduğu için bu bir tesadüf değil. Burada evler zencefilli kurabiye gibi görünüyor, çoğu üzüm ve sarmaşıklara gömülü. Buradaki her ev benzersizdir. Birinin taretleri var, diğerinin bazı mitolojik hayvanların heykelleri tarafından korunuyor, üçüncüsünün zırhlı korkunç şövalyeleri var. Bu, şehirde özel bir atmosfer yaratır.

Bruges'de en çok tanınan yer, pazar meydanındaki Belford kulesidir. Bu kulenin popülaritesi, tüm Bruges gibi, popüler film "Bruges'te Dibe Doğru Yalan" tarafından getirildi. Bu filmden sonra binlerce turist şehrin nefes kesen manzarasını sunan Belford gözlem güvertesine tırmanmak için bu şehre geliyor. Kule, meydanın 110 metre üzerinde yükseliyor.

Şehrin dolambaçlı sokaklarında yürümek ayrı bir keyif. Yürüyerek Belediye Binası'nı görebilirsiniz. Gotik tarz onu benzersiz kılıyor. Şehrin en büyük kilisesi olan Meryem Ana Kilisesi'ni görmemek elde değil. İçinde Michelangelo - Brüjlü Madonna (Bakire ve Çocuk) tarafından yapılmış bir heykel var.


Bruges çok sayıda müzeye sahiptir. Salvador Dali Müzesi, Gruthuse Müzesi ve Arkeoloji Müzesi de bulunmaktadır. Patates Kızartması Müzesi, Çikolata Müzesi ve Bira Müzesi gibi tadımlar sunan müzeler var.


Şehrin en önemli güzelliği ise kanallarıdır. Bruges'de farklı uzunluklarda ve genişliklerde birçok kanal var, ancak hepsinde turistleri taşıyan tekneler gidip geliyor. Ve gerçekten bunlardan birine binmeye değer. Gemiler oldukça sık dolum için yola çıkar. Yolculuk sırasında turu dinlemeniz istenecektir. Böyle bir şehirde kaymak ömür boyu hafızalarda kalacaktır. Sudan öndeki şehri değil, insanların yaşadığı şehri görebilirsiniz.

Alışveriş için Bruges'e gelenler hayal kırıklığına uğramayacak. Şehrin birçok alışveriş caddesi vardır. Orada pahalı butikler, hediyelik eşya dükkanları ve daha sıra dışı şeyler bulabilirsiniz. Turistler en çok Bruges'de ve Belçika genelinde çikolata ve bira satın alıyor. Şehirdeki herhangi bir bira dükkanında turistler, ünlü markalardan parça şişelere kadar yüzlerce çeşit bira görecekler. Hafta sonları, çok ilginç şeyleri az parayla satın alabileceğiniz bir bit pazarı açılır. Burada her şey bulunabilir: madeni paralar, tablolar, giysiler, biblolar, bira bardakları, antikalar.


Brugge'e gelen gezgin, Orta Çağ'a düşmüş gibi görünüyor. Bu şehirde misafir, gürültülü şehirlerden bir mola verebilir ve sakin bir ritmin tadını çıkarabilir. Kanallar, binalar, müzeler, bira, çikolata, kuğular, tapınaklar - bu şirin şehrin sunduğu her şey ve çok daha fazlası.