Voor de Belgen is het Venetië van het Noorden de stad Brugge. De oude stad vanaf de foto.

Er zijn veel manieren om naar Brugge te komen, maar de handigste manier voor toeristen om er te komen is door te vliegen naar Brussels International Airport en vervolgens met de trein. Het treinstation van Brussel heeft frequente treinen naar Brugge. Iets minder dan twee uur rijden.

Veel toeristen geven er de voorkeur aan om een auto te huren in België. De gemiddelde prijs voor het huren van een auto op de luchthaven Zaventem is 17 euro per dag, op de luchthaven Charleroi - 18 euro per dag.

En reizigers bevinden zich meteen in een middeleeuws sprookje.

In het hele historische deel van de stad staat geen enkel modern gebouw. En dat is geen toeval, want alles wordt beschermd door UNESCO. Hier zien de huizen eruit als peperkoek, veel ervan zijn begraven in druiven en klimop. Elk huis hier is uniek. De ene heeft torentjes, de andere wordt bewaakt door beelden van enkele mythologische dieren, de derde heeft formidabele ridders in harnas. Dit zorgt voor een bijzondere sfeer in de stad.

De meest herkenbare plek in Brugge is de Belford-toren op het marktplein. De populariteit van deze toren, zoals heel Brugge, werd gebracht door de populaire film "Lie to the Bottom in Bruges". Na deze film komen duizenden toeristen naar deze stad om het observatiedek van Belford te beklimmen, dat een adembenemend uitzicht over de stad biedt. De toren steekt 110 meter boven het plein uit.

Het is een bijzonder genoegen om door de kronkelende straatjes van de stad te wandelen. Lopend zie je het Stadhuis. De gotische stijl maakt het uniek. Het is moeilijk om de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de grootste kerk van de stad, niet te zien. Binnen is er een sculptuur gemaakt door Michelangelo - Madonna van Brugge (Maagd en Kind).


Brugge heeft een groot aantal musea. Er is ook het Salvador Dali-museum, het Gruthuse-museum en het archeologisch museum. Er zijn musea die proeverijen aanbieden, zoals het Frietenmuseum, het Chocolademuseum en het Biermuseum.


En de belangrijkste schoonheid van de stad zijn de grachten. Er zijn veel grachten in Brugge van verschillende lengtes en breedtes, maar overal varen boten met toeristen heen en weer. En echt een ritje op een van hen waard. Schepen vertrekken vrij vaak om te vullen. Tijdens de reis wordt u aangeboden om naar de rondleiding te luisteren. Schaatsen in zo'n stad zal een leven lang in het geheugen blijven. Vanaf het water zie je niet de voorstad, maar de stad waar mensen wonen.

Mensen die naar Brugge komen om te shoppen zullen niet teleurgesteld worden. De stad heeft veel winkelstraten. Daar vind je dure boetieks, souvenirwinkels en iets ongewoons. Toeristen kopen vooral in Brugge, en in heel België, chocolade en bier. In elke bierwinkel in de stad zien toeristen honderden soorten bier, van bekende merken tot losse flesjes. In het weekend is er een vlooienmarkt waar je voor weinig geld heel interessante dingen kunt kopen. Alles is hier te vinden: munten, schilderijen, kleding, beeldjes, bierglazen, antiek.


Aangekomen in Brugge lijkt de reiziger in de Middeleeuwen te vervallen. In deze stad kan de gast een pauze nemen van de lawaaierige steden en genieten van een rustig ritme. Grachten, gebouwen, musea, bier, chocolade, zwanen, tempels - dit is alles en nog veel meer dat deze gezellige stad te bieden heeft.