För belgarna är Nordens Venedig Brygge stad. Den gamla staden som från bilden.

Det finns många sätt att ta sig till Brygge, men det bekvämaste sättet för turister att ta sig dit är att flyga till Bryssels internationella flygplats och sedan med tåg. Bryssels tågstation har täta tåg till Brygge. Lite mindre än två timmars bilresa.

Många turister föredrar att hyra bil i Belgien. Den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil på Zaventem flygplats är 17 euro per dag, på Charleroi flygplats - 18 euro per dag.

Och resenärer befinner sig omedelbart i en medeltida saga.

Det finns inte en enda modern byggnad i hela den historiska delen av staden. Och detta är ingen tillfällighet, eftersom allt skyddas av UNESCO. Här ser husen ut som pepparkakor, många av dem är begravda i vindruvor och murgröna. Varje hus här är unikt. Den ena har torn, den andra bevakas av statyer av några mytologiska djur, den tredje har formidabla riddare i rustning. Detta skapar en speciell atmosfär i staden.

Den mest kända platsen i Brugge är Belford-tornet på torget. Populariteten för detta torn, liksom hela Brygge, kom med den populära filmen "Lie to the Bottom in Bruges". Efter den här filmen kommer tusentals turister till denna stad för att bestiga Belfords observationsdäck, som erbjuder en hisnande utsikt över staden. Tornet reser sig 110 meter över torget.

Det är ett speciellt nöje att gå längs stadens slingrande gator. När du går kan du se stadshuset. Den gotiska stilen gör den unik. Det är svårt att inte lägga märke till Church of Our Lady, den största kyrkan i staden. Inuti finns en skulptur skapad av Michelangelo - Madonna av Brygge (Jungfru och barn).


Brugge har ett stort antal museer. Det finns också Salvador Dali-museet, Gruthuse-museet och det arkeologiska museet. Det finns museer som erbjuder provningar, som French Fry Museum, Chokladmuseet och Beer Museum.


Och stadens främsta skönhet är dess kanaler. Det finns många kanaler i Brygge av olika längd och bredd, men båtar med turister går fram och tillbaka längs dem alla. Och verkligen värt att åka på en av dem. Fartyg avgår för fyllning, ganska ofta. Under resan kommer du att erbjudas att lyssna på rundturen. Skridskoåkning i en sådan stad kommer att finnas kvar i minnet hela livet. Från vattnet kan du inte se den främre staden, utan staden där människor bor.

Människor som kommer till Brygge för att shoppa kommer inte att bli besvikna. Staden har många shoppinggator. Där kan du hitta dyra butiker, souvenirbutiker och något mer ovanligt. Turister köper mest av allt i Brygge, och i hela Belgien, choklad och öl. I vilken ölbutik som helst i staden kommer turister att se hundratals typer av öl, från kända märken till bitflaskor. På helgerna öppnar en loppmarknad där man kan köpa mycket intressanta saker för en liten peng. Allt finns här: mynt, tavlor, kläder, figurer, ölglas, antikviteter.


Väl framme i Brygge verkar resenären falla in i medeltiden. I denna stad kan gästen ta en paus från bullriga städer och njuta av en lugn rytm. Kanaler, byggnader, museer, öl, choklad, svanar, tempel - det här är allt och mycket mer som denna mysiga stad har att erbjuda.