Pentru belgieni, Veneția Nordului este orașul Bruges. Orașul vechi ca din imagine.

Există multe modalități de a ajunge la Bruges, dar cea mai convenabilă modalitate pentru turiști de a ajunge acolo este zborul către Aeroportul Internațional din Bruxelles și apoi cu trenul. Gara din Bruxelles are trenuri frecvente către Bruges. Puțin mai puțin de două ore cu mașina.

Mulți turiști preferă să folosească serviciile de închiriere de mașini în Belgia. Costul mediu de închiriere a unei mașini pe aeroportul Zaventem este de 17 euro pe zi, pe aeroportul Charleroi - 18 euro pe zi.

Și călătorii se trezesc imediat într-un basm medieval.

Nu există o singură clădire modernă în toată partea istorică a orașului. Și nu este o întâmplare, deoarece totul este protejat de UNESCO. Aici casele arată ca turta dulce, multe dintre ele sunt îngropate în struguri și iederă. Fiecare casă de aici este unică. Unul are turnulețe, celălalt este păzit de statui ale unor animale mitologice, al treilea are cavaleri formidabili în armură. Acest lucru creează o atmosferă specială în oraș.

Cel mai recunoscut loc din Bruges este turnul Belford din piața pieței. Popularitatea acestui turn, la fel ca întregul Bruges, a fost adusă de popularul film „Lie to the Bottom in Bruges”. După acest film, mii de turiști vin în acest oraș pentru a urca pe puntea de observație Belford, care oferă o priveliște uluitoare asupra orașului. Turnul se înalță la 110 metri deasupra pieței.

Este o plăcere deosebită să te plimbi pe străzile întortocheate ale orașului. Mergând pe jos puteți vedea Primăria. Stilul gotic îl face unic. Este greu să nu observi Biserica Maicii Domnului, cea mai mare biserică din oraș. În interior se află o sculptură creată de Michelangelo - Madona din Bruges (Fecioara cu Copilul).


Bruges are un număr mare de muzee. Există, de asemenea, Muzeul Salvador Dali, Muzeul Gruthuse și Muzeul Arheologic. Există muzee care oferă degustări, cum ar fi Muzeul Cartofii, Muzeul Ciocolatei și Muzeul Berii.


Și frumusețea principală a orașului sunt canalele sale. Există multe canale în Bruges de diferite lungimi și lățimi, dar bărci cu turiști aleargă înainte și înapoi de-a lungul tuturor. Și chiar merită o plimbare pe una dintre ele. Navele pleacă pentru umplere, destul de des. În timpul călătoriei vi se va oferi să ascultați turul. Patinajul într-un astfel de oraș va rămâne în memorie pentru toată viața. Din apă puteți vedea nu orașul din față, ci orașul în care locuiesc oamenii.

Oamenii care vin la Bruges pentru cumpărături nu vor fi dezamăgiți. Orașul are multe străzi comerciale. Acolo puteți găsi buticuri scumpe, magazine de suveniruri și ceva mai neobișnuit. Turiștii cumpără mai ales în Bruges și în toată Belgia, ciocolată și bere. În orice magazin de bere din oraș, turiștii vor vedea sute de tipuri de bere, de la mărci celebre la sticle bucate. În weekend, se deschide o piață de vechituri de unde poți cumpăra lucruri foarte interesante pe bani puțini. Totul poate fi găsit aici: monede, tablouri, haine, figurine, pahare de bere, antichități.

© Copyright 2024, BookingAutos Blog, All Rights Reserved