Belgialaisille pohjoisen Venetsia on Bruggen kaupunki. Kuvan vanha kaupunki.

Bruggeen on monia tapoja päästä, mutta turisteille kätevin tapa päästä sinne on lentää Brysselin kansainväliselle lentokentälle ja sitten junalla. Brysselin rautatieasemalta kulkee usein junia Bruggeen. Hieman alle kahden tunnin ajomatka.

Monet turistit käyttävät mieluummin autonvuokrauspalveluita Belgiassa. Keskimääräinen autonvuokraushinta Zaventem lentokentällä on 17 euroa päivässä, Charleroin lentokentällä 18 euroa päivässä.

Ja matkustajat löytävät itsensä välittömästi keskiaikaisesta sadusta.

Kaupungin koko historiallisessa osassa ei ole ainuttakaan modernia rakennusta. Ja tämä ei ole sattumaa, koska kaikki on Unescon suojelemaa. Täällä talot näyttävät piparkakkuilta, monet niistä on haudattu rypäleisiin ja murattiin. Jokainen talo täällä on ainutlaatuinen. Toisessa on torneja, toista vartioivat joidenkin mytologisten eläinten patsaita, kolmannessa on valtavia panssareita pukeutuneita ritareita. Tämä luo kaupunkiin erityisen tunnelman.

Tunnetuin paikka Bruggessa on Belfordin torni torilla. Tämän tornin, kuten koko Bruggen, suosion toi suosittu elokuva "Valehtele pohjaan Bruggessa". Tämän elokuvan jälkeen tuhannet turistit tulevat tähän kaupunkiin kiipeämään Belfordin näköalatasannelle, josta on henkeäsalpaavat näkymät kaupunkiin. Torni kohoaa 110 metriä aukion yläpuolelle.

On erityinen ilo kävellä kaupungin kiemurtelevia katuja pitkin. Kävellen näet kaupungintalon. Goottilainen tyyli tekee siitä ainutlaatuisen. On vaikea olla huomaamatta Neitsyt Marian kirkkoa, joka on kaupungin suurin kirkko. Sisällä on Michelangelon luoma veistos - Bruggen Madonna (Neitsyt ja lapsi).


Bruggessa on suuri määrä museoita. Siellä on myös Salvador Dali -museo, Gruthuse-museo ja arkeologinen museo. Maistelua tarjoavat museot, kuten French Fry Museum, Chocolate Museum ja Beer Museum.


Kaupungin tärkein kauneus on sen kanavat. Bruggessa on monia eripituisia ja -leveisiä kanavia, mutta niitä kaikkia pitkin kulkee veneitä turistien kanssa edestakaisin. Ja todellakin kannattaa ajaa yhdellä niistä. Laivat lähtevät täyttämään, melko usein. Matkan aikana sinulle tarjotaan kuuntelua. Luistelu sellaisessa kaupungissa säilyy muistossa koko elämän. Vedestä ei näe etukaupunkia, vaan kaupunkia, jossa ihmiset asuvat.

Ihmiset, jotka tulevat Bruggeen ostoksille, eivät tule pettymään. Kaupungissa on monia ostoskatuja. Sieltä löydät kalliita putiikkeja, matkamuistomyymälöitä ja jotain epätavallista. Turistit ostavat eniten suklaata ja olutta Bruggessa ja kaikkialla Belgiassa. Kaikissa kaupungin olutkaupoissa turistit näkevät satoja oluttyyppejä kuuluisista merkeistä palapulloihin. Viikonloppuisin aukeaa kirpputori, josta voi ostaa erittäin mielenkiintoisia asioita pienellä rahalla. Täältä löytyy kaikkea: kolikoita, maalauksia, vaatteita, hahmoja, olutlaseja, antiikkia.


Bruggeen saapuva matkustaja näyttää laskeutuvan keskiaikaan. Tässä kaupungissa vieras voi pitää tauon meluisista kaupungeista ja nauttia rauhallisesta rytmistä. Kanavia, rakennukset, museot, olut, suklaa, joutsenet, temppelit – kaikkea ja paljon muuta tällä kodikkaalla kaupungilla on tarjottavanaan.