A belgák számára az északi Velence Brugge városa. A régi város, mint a képen.

Sokféleképpen lehet eljutni Brugge-ba, de a turisták számára a legkényelmesebb módja a brüsszeli nemzetközi repülőtérre történő repülés, majd vonattal. A brüsszeli pályaudvarról gyakran indulnak vonatok Brugge városába. Valamivel kevesebb, mint két óra autóút.

Sok turista inkább autóbérlési szolgáltatásokat vesz igénybe Belgiumban. Az autóbérlés átlagos költsége a zaventemi repülőtéren napi 17 euró, a Charleroi repülőtéren pedig napi 18 euró.

És az utazók azonnal egy középkori mesében találják magukat.

A teljes történelmi városrészben egyetlen modern épület sincs. És ez nem véletlen, hiszen mindent az UNESCO véd. Itt a házak úgy néznek ki, mint a mézeskalács, sok közülük szőlő és borostyán van eltemetve. Itt minden ház egyedi. Az egyiken tornyok, a másikon mitológiai állatok szobrai őrzik, a harmadikban félelmetes páncélos lovagok vannak. Ez különleges hangulatot teremt a városban.

A legismertebb hely Brugesben a Belford-torony a piactéren. Ennek a toronynak, akárcsak egész Bruges-nek, népszerűségét a "Hazudj a mélyre Bruges-ben" című népszerű film hozta meg. A film után turisták ezrei érkeznek ebbe a városba, hogy felmásszák a belfordi kilátót, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. A torony 110 méterrel emelkedik a tér fölé.

Külön öröm a város kanyargós utcáin sétálni. Sétálva megtekintheti a városházát. A gótikus stílus egyedivé teszi. Nehéz nem észrevenni a város legnagyobb templomát, a Miasszonyunk-templomot. Belül Michelangelo - Brugges Madonna (Szűz és Gyermek) szobra látható.


Brugesben számos múzeum található. Itt található még a Salvador Dali Múzeum, a Gruthuse Múzeum és a Régészeti Múzeum. Vannak olyan múzeumok, amelyek kóstolót kínálnak, mint például a Francia Sült Múzeum, a Csokoládé Múzeum és a Sörmúzeum.


A város fő szépsége pedig a csatornáiban rejlik. Brugge-ben sok különböző hosszúságú és szélességű csatorna van, de mindegyiken csónakok futnak turistákkal oda-vissza. És tényleg megér egy kört valamelyiken. A hajók elég gyakran indulnak töltésre. Az utazás során felajánlják, hogy meghallgathatja a túrát. A korcsolyázás egy ilyen városban egy életre emlékezetes marad. A vízből nem a frontvárost láthatjuk, hanem a várost, ahol az emberek élnek.

Azok, akik vásárolni jönnek Brugge-ba, nem fognak csalódni. A városban számos bevásárlóutca található. Itt drága butikokat, ajándékboltokat és még valami szokatlant találhat. A turisták a legtöbbet Bruges-ben és Belgiumban vásárolnak csokoládét és sört. A város bármely sörüzletében a turisták több száz fajta sört láthatnak, a híres márkáktól a darabos palackokig. Hétvégén bolhapiac nyílik, ahol kevés pénzért nagyon érdekes dolgokat lehet vásárolni. Itt minden megtalálható: érmék, festmények, ruhák, figurák, söröspoharak, régiségek.


Az utazó Brugge-be érkezve a középkorba esik. Ebben a városban a vendég kipihenheti magát a zajos városokból, és nyugodt ritmust élvezhet. Csatornák, épületek, múzeumok, sör, csokoládé, hattyúk, templomok – ez minden és még sok más, amit ez a hangulatos város kínál.