Pro Belgičany jsou Benátky severu městem Bruggy. Staré město jako z obrázku.

Existuje mnoho způsobů, jak se dostat do Brugg, ale pro turisty nejpohodlnější způsob, jak se tam dostat, je letět na mezinárodní letiště v Bruselu a poté vlakem. Bruselské vlakové nádraží má časté vlaky do Brugg. O něco méně než dvě hodiny jízdy.

Mnoho turistů dává přednost půjčování aut v Belgii. Průměrné náklady na pronájem auta na letišti Zaventem jsou 17 eur na den, na letišti Charleroi - 18 eur na den.

A cestovatelé se okamžitě ocitnou ve středověké pohádce.

V celé historické části města není jediná moderní budova. A to není náhoda, protože vše je chráněno UNESCO. Zde domy vypadají jako z perníku, mnoho z nich je pohřbeno v hroznech a břečťanu. Každý dům je zde jedinečný. Jeden má věžičky, druhý střeží sochy některých mytologických zvířat, třetí má impozantní rytíře v brnění. To ve městě vytváří zvláštní atmosféru.

Nejznámějším místem v Bruggách je věž Belford na náměstí. Oblibu této věže, stejně jako celých Bruggách, přinesl populární film „Lie to the Bottom in Bruges“. Po tomto filmu přijíždějí do tohoto města tisíce turistů, aby vylezli na vyhlídkovou plošinu Belford, která nabízí úchvatný výhled na město. Věž se tyčí 110 metrů nad náměstím.

Je zvláštním potěšením procházet se křivolakými uličkami města. Při procházce můžete vidět radnici. Gotický styl ho dělá jedinečným. Je těžké si nevšimnout kostela Panny Marie, největšího kostela ve městě. Uvnitř je socha vytvořená Michelangelem - Madona z Brugg (Panna a dítě).


V Bruggách je velké množství muzeí. K dispozici je také Muzeum Salvadora Dalího, Muzeum Gruthuse a Archeologické muzeum. Existují muzea nabízející ochutnávky, jako je French Fry Museum, Chocolate Museum a Beer Museum.


A hlavní krásou města jsou jeho kanály. V Bruggách je mnoho kanálů různých délek a šířek, ale po všech jezdí tam a zpět lodě s turisty. A opravdu stojí za to se na jednom z nich svézt. Lodě vyplouvají na plnění, poměrně často. Během plavby vám bude nabídnuta možnost poslechnout si prohlídku. Bruslení v takovém městě zůstane v paměti na celý život. Z vody není vidět přední město, ale město, kde žijí lidé.

Lidé, kteří přijedou do Brugg za nákupy, nebudou zklamáni. Město má mnoho nákupních ulic. Najdete tam drahé butiky, obchody se suvenýry a ještě něco neobvyklého. Turisté nakupují nejvíce v Bruggách a po celé Belgii čokoládu a pivo. V každém pivním obchodě ve městě turisté uvidí stovky druhů piv od slavných značek až po kusové lahve. O víkendech se otevírá bleší trh, kde se dají za málo peněz koupit velmi zajímavé věci. Najdete zde vše: mince, obrazy, oblečení, figurky, sklenice na pivo, starožitnosti.


Po příjezdu do Brugg se zdá, že cestovatel spadá do středověku. V tomto městě si host může odpočinout od hlučných měst a užít si klidný rytmus. Kanály, budovy, muzea, pivo, čokoláda, labutě, chrámy – to je vše a mnohem více, co toto útulné město může nabídnout.