Innsbruck'ta 16. yüzyılın başında inşa edilen Ambras Kalesi, şehrin en ilginç mimari simge yapılarından biri olarak anılıyor. Bu sitedeki ilk bina 10. yüzyılda ortaya çıktı, ancak 16. yüzyılda Arşidük Ferdinand II onu bugün gördüğünüz gibi güzel bir saraya dönüştürdü. 1880'de müzeye çevrildi.


Yolculuktan çok önce, birçok turist, uygun bir kiralama fiyatı elde etmek, daha fazla cazibe merkezi görmek ve gezi gruplarına bağlı olmamak için Avusturya'da çevrimiçi bir araba rezervasyonu yapar. Innsbruck'ta kompakt sınıf bir otomobilin maliyeti günlük 15 Euro'dan başlıyor.


Bugün Ambras, Yukarı ve Aşağı Kaleler olarak ikiye ayrılıyor. Burada eşsiz iç mekanları, Rönesans tarzında dekore edilmiş İspanyol Salonu'nu, bir sanat galerisini (300 portre galerisi dahil), kraliyet meraklıları ve nadir eserler koleksiyonunu ve etrafa yayılmış güzel bir İngiliz parkını görebilirsiniz. Kalenin iç duvarları da dikkat çekicidir - üç boyutlu efektli muhteşem resimlerle kaplıdır. Yaz aylarında burada genellikle klasik müzik konserleri düzenlenir.



Kale incelemesi ve parkta yürüyüş yaklaşık 2,5 saat sürecektir. Şehir merkezinin güneyinde, 20 Schlossstrae adresinde, muhteşem manzaralı alçak tepelerden birinde yer almaktadır. Buraya 4134 numaralı belediye otobüsü ile ulaşabilirsiniz (Schloss Ambras durağına gidin). Buraya özel araçla gidecek olanlar, kalenin önündeki otoparkın neredeyse her zaman dolu olduğunu unutmamalıdır.