Het Ambras-kasteel, gebouwd aan het begin van de 16e eeuw in Innsbruck, wordt een van de meest interessante architecturale monumenten van de stad genoemd. Het allereerste gebouw op deze plek verscheen in de 10e eeuw, maar het was in de 16e eeuw dat aartshertog Ferdinand II er een prachtig paleis van maakte zoals je het nu kunt zien. In 1880 werd het omgebouwd tot een museum.

< p>
Lang voor de reis boeken veel toeristen online een auto in Oostenrijk om een ​​gunstige huurprijs te krijgen, meer attracties te zien en niet afhankelijk te zijn van excursiegroepen. In Innsbruck beginnen de kosten van een auto in de compacte klasse vanaf 15 euro per dag.

< p>
Vandaag de dag is Ambras verdeeld in de Boven- en de Benedenkastelen. Hier zie je unieke interieurs, de Spaanse Zaal, ingericht in de stijl van de Renaissance, een kunstgalerij (inclusief een galerij van 300 portretten), de koninklijke verzameling curiosa en rariteiten, en een prachtig Engels park is verspreid. De binnenmuren van het kasteel zijn ook opmerkelijk - ze zijn bedekt met verbazingwekkende schilderijen met een driedimensionaal effect. In de zomer worden hier vaak klassieke muziekconcerten gehouden.

< p>

Inspectie van het kasteel en een wandeling in het park duurt ongeveer 2,5 uur. Het ligt ten zuiden van het stadscentrum, op Schlossstrae 20, op een van de lage heuvels met een prachtig uitzicht. U kunt hier komen met stadsbus nummer 4134 (ga naar de halte Schloss Ambras). Wie hier met eigen vervoer naartoe gaat, moet er rekening mee houden dat de parkeerplaats voor het kasteel bijna altijd vol is.