Ambras slott, byggt i början av 1500-talet i Innsbruck, kallas ett av de mest intressanta arkitektoniska landmärkena i staden. Den allra första byggnaden på denna plats dök upp på 900-talet, men det var på 1500-talet som ärkehertig Ferdinand II förvandlade den till ett vackert palats som du kan se det idag. 1880 förvandlades det till ett museum.

>< p>
Långt innan resan bokar många turister en bil i Österrike online för att få ett förmånligt hyrespris, se fler sevärdheter och inte vara beroende av utflyktsgrupper. I Innsbruck börjar kostnaden för en kompaktklassbil från 15 euro per dag.

>< p>
Idag är Ambras uppdelat i övre och nedre slotten. Här kan du se unika interiörer, den spanska salen, inredd i renässansstil, ett konstgalleri (inklusive ett galleri med 300 porträtt), den kungliga samlingen av kuriosa och rariteter, och en vacker engelsk park är utspridda. Slottets inre väggar är också anmärkningsvärda - de är täckta med fantastiska målningar med en tredimensionell effekt. På sommaren hålls ofta konserter med klassisk musik här.

>< p>

Inspektion av slottet och en promenad i parken tar cirka 2,5 timmar. Det ligger söder om stadens centrum, på 20 Schlossstrae, på en av de låga kullarna med en fantastisk utsikt. Du kan ta dig hit med stadsbuss nummer 4134 (gå till hållplatsen Schloss Ambras). De som ska åka hit med privata transporter bör komma ihåg att parkeringen framför slottet nästan alltid är full.