Zámek Ambras, postavený na počátku 16. století v Innsbrucku, je označován za jednu z nejzajímavějších architektonických dominant města. Úplně první stavba na tomto místě se objevila v 10. století, ale až v 16. století z ní arcivévoda Ferdinand II. udělal krásný palác, jak jej můžete vidět dnes. V roce 1880 byl přeměněn na muzeum.

< p>
Dlouho před cestou si mnoho turistů rezervuje auto v Rakousku online, aby získali výhodnou cenu pronájmu, viděli více atrakcí a nebyli závislí na výletních skupinách. V Innsbrucku začínají náklady na vůz kompaktní třídy od 15 eur za den.

< p>
Dnes se Ambras dělí na Horní a Dolní hrad. K vidění jsou unikátní interiéry, Španělský sál vyzdobený ve stylu renesance, umělecká galerie (včetně galerie 300 portrétů), královská sbírka kuriozit a rarit a kolem se rozprostírá krásný anglický park. Pozoruhodné jsou i vnitřní zdi hradu, které jsou pokryty úžasnými malbami s trojrozměrným efektem. V létě se zde často konají koncerty vážné hudby.

< p>

Prohlídka zámku a procházka parkem zabere cca 2,5 hodiny. Nachází se na jih od centra města, na 20 Schlossstrae, na jednom z nízkých kopců s úžasným výhledem. Dostanete se sem městským autobusem číslo 4134 (jeďte na zastávku Schloss Ambras). Kdo se sem chystá soukromou dopravou, měl by pamatovat na to, že parkoviště před zámkem je téměř vždy plné.