A 16. század elején Innsbruckban épült Ambras-kastély a város egyik legérdekesebb építészeti nevezetessége. A legelső épület ezen a helyen a 10. században jelent meg, de II. Ferdinánd főherceg a 16. században varázsolta gyönyörű palotává, ahogyan ma is látható. 1880-ban múzeummá alakították.

< p>
Sok turista jóval az utazás előtt online foglal autót Ausztriában, hogy kedvező bérleti díjat kapjon, több látnivalót láthasson, és ne a kirándulócsoportoktól függjön. Innsbruckban egy kompakt osztályú autó napi 15 eurótól kezdődik.

< p>
Ma Ambras Felső- és Alsóvárra oszlik. Itt egyedi belső terek, a reneszánsz stílusban díszített Spanyol terem, művészeti galéria (köztük egy 300 portréból álló galéria), az érdekességek és ritkaságok királyi gyűjteménye, valamint egy gyönyörű angol park terül el. Figyelemre méltóak a kastély belső falai is - elképesztő, háromdimenziós hatású festmények borítják őket. Nyáron gyakran rendeznek itt komolyzenei koncerteket.

< p>

A kastély megtekintése és a parkban tett séta körülbelül 2,5 órát vesz igénybe. A városközponttól délre, a Schlossstrae 20. szám alatt található, az egyik alacsony dombon, lenyűgöző kilátással. Ide a 4134-es városi busszal juthat el (menjen a Schloss Ambras megállóig). Aki magánközlekedéssel megy ide, az ne feledje, hogy a kastély előtti parkoló szinte mindig tele van.