Sagrada Familia, Sagrada Familia Kefaret Tapınağı'nın resmi adı, Barselona'da bulunan en büyük yapıdır ve onun sembolü haline gelir. Olağandışı görünümü çok sayıda turisti ve gezgini cezbetmektedir. Peki bu bina hakkında hangi ilginç gerçekler var?
Arabayla seyahat etmeyi sevenler İspanya'da arabalarını genellikle önceden çevrimiçi olarak rezerve ederler. Fiyatlar sezona, kiralama süresine ve mevcut ek özel fırsatlara göre değişebilir. Ayrıca Barcelona'da çevrimiçi olarak en iyi fiyata bir otel seçebilirsiniz.
1. 1882'de Sagrada Familia'nın inşaatına başlandı ve halen devam ediyor ve 2026'da tamamlanması planlanıyor. Planlandığı gibi, tapınak sadece cemaatten bağışlar pahasına inşa edilmelidir. Ayrıca ek bir komplikasyon, tüm taşların dikkatlice işlenmesi ve birbirine uyması gerektiğidir. Bilgisayarın icadıyla inşaat hızlandı, hatta sanal bilgisayar modeli bile var.



2. Proje, ünlü mimar Antonio Gaudi tarafından gerçekleştirilmiştir. Hayatını mimarlığa adamış, içine kapanık, yalnız bir adamdı. Birçoğu onu kaba, iğrenç ve kibirli olarak görüyordu, ancak onu daha iyi tanıyanlar aksini söyledi. Gaudi sadece bir kıza ilgi gösterdi ve ona ilgi belirtileri gösterdi, ancak bu karşılıklı değildi. Gençliğinde kusursuz ve bakımlı görünüyordu ve bir züppe gibi görünüyordu, ancak yıllar geçtikçe daha sade giyinmeye başladı ve bir dilenci gibi göründüğü için kendine bakmayı bıraktı. Bir keresinde 73 yaşındaki mimar günlük yolculuğuna çıkarken bir tramvayın altına düşmüş ve görünüşte fakir sanıldığı için fakirler hastanesine gönderilmiş ve orada uygun yardım sağlayamamışlardır. . Bitmemiş bir binanın mezarına gömüldü.


3. Binanın tasarımı, doğanın etkisini göstermektedir. Mimar, doğal akıcı çizgiler ve kemerler yaratmak istemiş ve bazı iç sütunlar ağaçları andırıyor. Merkezde yer alan kule tamamlandığında 170 m'ye ulaşacak ve Sagrada Familia'yı Avrupa'nın en yüksek dini binası yapacak. Gaudi, bir insanın yaptığı hiçbir şeyin Tanrı'nın eserinden daha yüksek olmaması gerektiği görüşündeydi, bu nedenle bazilikanın bu şehrin en yüksek noktası olan Montjuic'ten 1 m daha az olması boşuna değildir.
4. 1909'da katedralde, bir şantiyede çalışanların çocukları için, anne babalar günlerini ve gecelerini işte geçirdikleri için bir okul inşa edildi.
5. Katedral, özel mimarisi nedeniyle tamamlanmamış olmasına rağmen, daha 1984 yılında UNESCO listesine alındı ve dünya mirası alanı olarak kabul edildi.


6. Kilisenin inşaat projesiyle hiçbir ilgisi yok ve ayrıca Barselona'nın Eski Kent bölgesinde önemli ve saygı duyulan bir Aziz Eulalia Katedrali var. 2010 yılında Papa XVI. Benedict, Sagrada Familia'nın inşasını bazilika ilan etti.

7. Bazı saygın ve tanınmış kültürel figürler, 2008 gibi erken bir tarihte inşaatın durdurulmasını savundular. Gaudi'nin orijinal planının kaybolduğuna, tapınağın kendisinin projesine ve çizimlerine göre değil, sadece turizm endüstrisi lehine inşa edildiğine inanıyorlardı. .