A Sagrada Familia, a Sagrada Familia engesztelő templomának hivatalos neve Barcelona legnagyobb épülete, és szimbólumává válik. Szokatlan megjelenése nagyszámú turistát és utazót vonz. Tehát milyen érdekes tények léteznek erről az épületről?
Azok, akik szeretnek autóval utazni, általában online foglalják le autójukat Spanyolországban. Az árak szezononként, a bérlet időtartama és a további akciók függvényében változhatnak. Online is választhat szállodát Barcelonában a legjobb áron.
1. 1882-ben megkezdődött a Sagrada Familia építése, amely jelenleg is tart, és a tervek szerint 2026-ban fejeződik be. A templomot a tervek szerint csak a plébánosok adományaiból kell megépíteni. Ezenkívül további bonyodalom, hogy minden követ gondosan meg kell dolgozni és egymáshoz kell illeszteni. A számítógépek feltalálásával felgyorsult az építkezés, van még virtuális számítógépmodell is.



2. A projektet a híres építész, Antonio Gaudi végezte. Magányos, introvertált ember volt, aki életét az építészetnek szentelte. Sokan durvának, ellenszenvesnek és arrogánsnak tartották, de akik jobban ismerték, mást mondanak. Gaudi csak egy lány iránt mutatott érdeklődést, és a figyelem jeleit mutatta felé, de ez nem volt kölcsönös. Fiatalkorában kifogástalanul és ápoltnak tűnt, és úgy nézett ki, mint egy dandy, de ahogy teltek az évek, egyre egyszerűbben kezdett öltözködni, és nem vigyázott magára, ami miatt úgy nézett ki, mint egy koldus. A 73 éves építész egyszer mindennapi útjára indulva egy villamos alá esett, és mivel összetévesztették a szegényekkel, szegénykórházba szállították őket, ahol nem tudtak megfelelő segítséget nyújtani. . Egy befejezetlen épület sírjában temették el.


3. Az épület kialakítása a természet hatását mutatja. Az építész természetes lefolyású vonalakat és íveket akart létrehozni, a belső pillérek egy része pedig fára emlékeztet. A központban található torony elkészültekor eléri a 170 métert, így a Sagrada Familia Európa legmagasabb vallási épülete lesz. Gaudi azon a véleményen volt, hogy semmi sem lehet magasabb Isten művénél, amit egy ember tesz, ezért nem hiába lesz a bazilika 1 méterrel kevesebb, mint a Montjuic, amely a város legmagasabb pontja.
4. A székesegyházban 1909-ben iskolát építettek az építkezésen dolgozók gyermekei számára, mivel a szülők éjjel-nappal a munkában töltötték.
5. Annak ellenére, hogy a katedrális befejezetlen volt, különleges építészete miatt már 1984-ben felvették az UNESCO listájára és a világörökség részévé nyilvánították.


6. A templomnak semmi köze az építkezéshez, ráadásul Barcelonában, az óvárosban található egy fontos és tisztelt Szent Eulalia-székesegyház. XVI. Benedek pápa 2010-ben bazilikává nyilvánította a Sagrada Familia építését.

7. Néhány tekintélyes és ismert kulturális személyiség már 2008-ban az építkezés leállítását szorgalmazta. Úgy vélték, hogy Gaudi eredeti terve elveszett, maga a templom nem az ő terve és rajzai szerint épült, hanem csak a turizmus javára. .