Sagrada Familia, Sagrada Familian sovitustemppelin virallinen nimi, on Barcelonan suurin rakennus, jossa on tulla sen symboliksi. Sen epätavallinen ulkonäkö houkuttelee suuren määrän turisteja ja matkailijoita. Mitä mielenkiintoisia faktoja tästä rakennuksesta sitten on?
Autolla matkustamisesta pitävät varaavat yleensä autonsa Espanjasta verkossa etukäteen. Hinnat voivat vaihdella vuodenajan, vuokra-ajan ja saatavilla olevien lisäerikoisuuksien mukaan. Voit myös valita hotellin Barcelonasta verkossa parhaaseen hintaan.
1. Vuonna 1882 Sagrada Familian rakentaminen aloitettiin ja jatkuu edelleen, ja sen on tarkoitus valmistua vuonna 2026. Suunnitelmien mukaan temppeli tulee rakentaa vain seurakuntalaisten lahjoitusten kustannuksella. Lisäongelmana on myös se, että kaikki kivet on käsiteltävä huolellisesti ja sovitettava toisiinsa. Tietokoneiden keksimisen myötä rakentaminen on kiihtynyt, olemassa on jopa virtuaalinen tietokonemalli.



2. Projektin toteutti kuuluisa arkkitehti Antonio Gaudi. Hän oli yksinäinen, sisäänpäinkääntynyt mies, joka omisti elämänsä arkkitehtuurille. Monet pitivät häntä töykeänä, vastenmielisenä ja ylimielisenä, mutta ne, jotka tunsivat hänet paremmin, sanoivat toisin. Gaudi osoitti kiinnostusta vain yhteen tyttöön ja osoitti häneen huomion merkkejä, mutta tämä ei ollut molemminpuolista. Nuoruudessaan hän näytti moitteettomalta ja hyvin hoidetulta ja näytti dandylta, mutta vuosien kuluessa hän alkoi pukeutua yksinkertaisemmin ja lakkasi huolehtimasta itsestään, minkä vuoksi hän näytti kerjäläiseltä. Kerran päivittäiselle matkalleen lähdettyään 73-vuotias arkkitehti jäi raitiovaunun alle, ja koska hänet luultiin ulkonäöltään köyhiksi, heidät lähetettiin köyhien sairaalaan, jossa he eivät pystyneet antamaan asianmukaista apua. . Hänet haudattiin keskeneräisen rakennuksen hautaan.


3. Rakennuksen suunnittelussa näkyy luonnon vaikutus. Arkkitehti halusi luoda luonnollisia virtaavia linjoja ja kaaria, ja osa sisätilojen pilareista muistuttavat puita. Keskustassa sijaitseva torni nousee valmistuessaan 170 metriin, mikä tekee Sagrada Familiasta Euroopan korkeimman uskonnollisen rakennuksen. Gaudi oli sitä mieltä, että mikään, mitä ihminen teki, ei saisi olla korkeampaa kuin Jumalan työ, joten ei ole turhaan, että basilika on 1 m pienempi kuin Montjuic, joka on tämän kaupungin korkein kohta.
4. Tuomiokirkolle vuonna 1909 rakennettiin koulu rakennustyömailla työskentelevien lapsille, kun vanhemmat viettivät päiviä ja öitä töissä.
5. Huolimatta siitä, että katedraali oli keskeneräinen, sen erikoisarkkitehtuurinsa vuoksi se sisällytettiin jo vuonna 1984 Unescon luetteloon ja tunnustettiin maailmanperintökohteeksi.


6. Kirkolla ei ole mitään tekemistä rakennusprojektin kanssa, ja lisäksi Barcelonassa, vanhassakaupungissa, on tärkeä ja arvostettu Pyhän Eulalian katedraali. Paavi Benedictus XVI julisti vuonna 2010 Sagrada Familia -kirkon rakentamisen basilikaksi.

7. Jotkut arvostetut ja tunnetut kulttuurihenkilöt puolsivat rakentamisen lopettamista jo vuonna 2008. He uskoivat Gaudin alkuperäisen suunnitelman kadonneen, itse temppeliä ei rakennettu hänen suunnitelmansa ja piirustusten mukaan, vaan ainoastaan matkailualan hyväksi. .