Sagrada Familia, de officiële naam van de verzoeningstempel van de Sagrada Familia, is het grootste gebouw in Barcelona en heeft zijn symbool worden. Het ongewone uiterlijk trekt een groot aantal toeristen en reizigers aan. Dus welke interessante feiten zijn er over dit gebouw?
Wie graag met de auto reist, boekt zijn auto in Spanje meestal van tevoren online. Tarieven kunnen variëren per seizoen, huurperiode en extra speciale aanbiedingen. U kunt ook online een hotel in Barcelona kiezen voor de beste prijs.
1. In 1882 begon de bouw van de Sagrada Familia en is nog steeds aan de gang, en de voltooiing is gepland in 2026. Zoals gepland mag de tempel alleen worden gebouwd ten koste van donaties van parochianen. Een extra complicatie is ook dat alle stenen zorgvuldig moeten worden verwerkt en op elkaar moeten worden geplaatst. Met de uitvinding van computers is de bouw versneld, er is zelfs een virtueel computermodel.



2. Het project werd uitgevoerd door de beroemde architect Antonio Gaudi. Hij was een eenzame, introverte man die zijn leven wijdde aan architectuur. Velen vonden hem grof, onaangenaam en arrogant, maar degenen die hem beter kenden zeiden iets anders. Gaudi toonde interesse in slechts één meisje en toonde aandacht voor haar, maar dit was niet wederzijds. In zijn jeugd zag hij er onberispelijk en goed verzorgd uit en zag eruit als een dandy, maar naarmate de jaren verstreken, begon hij zich eenvoudiger te kleden en stopte hij met voor zichzelf zorgen, waardoor hij eruitzag als een bedelaar. Eens, nadat hij op zijn dagelijkse reis was vertrokken, viel de 73-jarige architect onder een tram, en aangezien hij qua uiterlijk werd aangezien voor de armen, werden ze naar een ziekenhuis voor de armen gestuurd, waar ze geen goede hulp konden bieden . Hij werd begraven in het graf van een onvoltooid gebouw.


3. Het ontwerp van het gebouw laat de invloed van de natuur zien. De architect wilde natuurlijk vloeiende lijnen en bogen creëren, en sommige pilaren aan de binnenkant lijken op bomen. De toren, die zich in het midden bevindt, zal na voltooiing 170 m hoog worden, waardoor de Sagrada Familia het hoogste religieuze gebouw van Europa wordt. Gaudi was van mening dat niets dat een persoon deed hoger mag zijn dan het werk van God, daarom is het niet voor niets dat de basiliek 1 meter lager zal zijn dan de Montjuic, het hoogste punt in deze stad.
4. In de kathedraal werd in 1909 een school gebouwd voor de kinderen van degenen die op een bouwplaats werken, aangezien ouders dag en nacht op het werk doorbrachten.
5. Ondanks dat de kathedraal vanwege haar bijzondere architectuur nog niet af was, werd ze al in 1984 opgenomen op de UNESCO-lijst en erkend als werelderfgoed.


6. De kerk heeft niets te maken met het bouwproject en bovendien is er in Barcelona, ​​in de oude stad, een belangrijke en gerespecteerde Saint Eulalia-kathedraal. Paus Benedictus XVI verklaarde in 2010 de bouw van de Sagrada Familia tot basiliek.

7. Enkele gerespecteerde en bekende culturele figuren pleitten al in 2008 voor stopzetting van de bouw. Ze geloofden dat het oorspronkelijke plan van Gaudi verloren was gegaan, de tempel zelf was niet gebouwd volgens zijn project en tekeningen, maar alleen ten gunste van de toeristenindustrie .