Sagrada Familia, det officiella namnet på Sagrada Familia-templet är den största byggnaden i Barcelona och har bli dess symbol. Dess ovanliga utseende lockar ett stort antal turister och resenärer. Så vilka intressanta fakta finns om den här byggnaden?
De som gillar att resa med bil brukar boka sin bil i Spanien online i förväg. Priserna kan variera beroende på säsong, hyreslängd och ytterligare specialerbjudanden. Du kan också välja ett hotell i Barcelona online till bästa pris.
1. 1882 började bygget av Sagrada Familia och pågår fortfarande, och det är planerat att stå klart 2026. Som planerat bör templet byggas endast på bekostnad av donationer från församlingsmedlemmar. En ytterligare komplikation är också att alla stenar måste bearbetas noggrant och anpassas till varandra. Med uppfinnandet av datorer har konstruktionen accelererat, det finns till och med en virtuell datormodell.



2. Projektet utfördes av den berömda arkitekten Antonio Gaudi. Han var en ensam, introvert man som ägnade sitt liv åt arkitektur. Många ansåg honom oförskämd, motbjudande och arrogant, men de som kände honom bättre sa annat. Gaudi visade intresse för endast en tjej och visade tecken på uppmärksamhet mot henne, men detta var inte ömsesidigt. I sin ungdom såg han oklanderlig och välvårdad ut och såg ut som en dandy, men allt eftersom åren gick började han klä sig enklare och slutade ta hand om sig själv, på grund av vilket han såg ut som en tiggare. En gång, efter att ha begett sig ut på sin dagliga resa, hamnade den 73-årige arkitekten under en spårvagn, och eftersom han misstades för fattig till utseendet, skickades de till ett sjukhus för de fattiga, där de inte kunde ge ordentlig hjälp . Han begravdes i graven till en ofullbordad byggnad.


3. Byggnadens utformning visar naturens inflytande. Arkitekten ville skapa naturliga flytande linjer och valv, och några av de inre pelarna påminner om träd. Tornet, som ligger i centrum, kommer att nå 170 m när det är färdigt, vilket gör Sagrada Familia till den högsta religiösa byggnaden i Europa. Gaudi var av åsikten att ingenting som en person gjorde borde vara högre än Guds verk, därför är det inte för inte som basilikan kommer att vara 1 m mindre än Montjuic, som är den högsta punkten i denna stad.
4. Vid katedralen 1909 byggdes en skola för barnen till dem som arbetar på en byggarbetsplats, eftersom föräldrar tillbringade dagar och nätter på jobbet.
5. Trots att katedralen var ofärdig, på grund av sin speciella arkitektur, ingick den redan 1984 på UNESCO:s lista och erkändes som ett världsarv.


6. Kyrkan har inget med byggprojektet att göra, och dessutom finns det i Barcelona, i Gamla stan, en viktig och vördad Saint Eulalia-katedralen. Påven Benedikt XVI förklarade 2010 byggandet av Sagrada Familia för en basilika.

7. Några respekterade och välkända kulturpersonligheter förespråkade att byggandet skulle upphöra redan 2008. De trodde att den ursprungliga planen för Gaudi var förlorad, själva templet byggdes inte enligt hans projekt och ritningar, utan bara till förmån för turistnäringen .