Sagrada Familia, numele oficial al Templului Expiator al Sagrada Familia, este cea mai mare clădire situată în Barcelona și are devin simbolul ei. Aspectul său neobișnuit atrage un număr mare de turiști și călători. Deci, ce fapte interesante există despre această clădire?
Cei cărora le place să călătorească cu mașina de obicei își rezervă mașina în Spania online în avans. Tarifele pot varia în funcție de sezon, durata închirierii și ofertele speciale suplimentare disponibile. De asemenea, puteți alege un hotel în Barcelona online la cel mai bun preț.
1. În 1882, construcția Sagrada Familia a început și este încă în curs de desfășurare, iar aceasta este planificată să fie finalizată în 2026. După cum era planificat, templul ar trebui construit doar pe cheltuiala donațiilor de la enoriași. De asemenea, o complicație suplimentară este că toate pietrele trebuie prelucrate cu atenție și montate una pe cealaltă. Odată cu inventarea computerelor, construcția s-a accelerat, există chiar și un model de computer virtual.



2. Proiectul a fost realizat de celebrul arhitect Antonio Gaudi. Era un om singuratic, introvertit, care și-a dedicat viața arhitecturii. Mulți îl considerau nepoliticos, detestabil și arogant, dar cei care l-au cunoscut mai bine au spus altfel. Gaudi a arătat interes doar pentru o singură fată și a arătat semne de atenție față de ea, dar acest lucru nu a fost reciproc. În tinerețe, arăta impecabil și îngrijit și arăta ca un dandy, dar, pe măsură ce anii, a început să se îmbrace mai simplu și a încetat să aibă grijă de el, din cauza faptului că arăta ca un cerșetor. Odată, după ce a pornit în călătoria zilnică, arhitectul în vârstă de 73 de ani a căzut sub un tramvai și, din moment ce a fost confundat cu săracii în aparență, au fost trimiși la un spital pentru săraci, unde nu le-au putut oferi asistența adecvată. . A fost înmormântat în mormântul unei clădiri neterminate.


3. Designul clădirii arată influența naturii. Arhitectul a vrut să creeze linii și arcade naturale curgătoare, iar unii dintre stâlpii interiori seamănă cu copaci. Turnul, situat în centru, va ajunge la 170 m când va fi finalizat, făcând din Sagrada Familia cea mai înaltă clădire religioasă din Europa. Gaudi era de părere că nimic din ceea ce a făcut o persoană nu ar trebui să fie mai înalt decât lucrarea lui Dumnezeu, prin urmare, nu degeaba bazilica va fi cu 1 m mai mică decât Montjuic, care este cel mai înalt punct din acest oraș.
4. La catedrală în 1909 s-a construit o școală pentru copiii celor care lucrează la un șantier, deoarece părinții petreceau zile și nopți la serviciu.
5. În ciuda faptului că catedrala era neterminată, datorită arhitecturii sale deosebite, deja în 1984 a fost inclusă pe lista UNESCO și recunoscută ca sit al patrimoniului mondial.


6. Biserica nu are nicio legătură cu proiectul de construcție, iar în afară de aceasta, în Barcelona, ​​în Orașul Vechi, există o importantă și venerata Catedrala Sfânta Eulalia. Papa Benedict al XVI-lea a declarat în 2010 construcția Sagrada Familia o bazilică.

7. Unele personalități culturale respectate și cunoscute au susținut încetarea construcției încă din 2008. Ei credeau că planul original al lui Gaudi a fost pierdut, templul în sine nu a fost construit conform proiectului și desenelor sale, ci doar în favoarea industriei turismului. .