İskoçya'nın basmakalıp görüntüleri arasında kızıl saçlar, etekli erkekler, gayda, viski, yağmur, kasvetli dağ manzarası, kaleler, girift tarih, özgürlük ve vatanseverlik yer alır.
Öngörülemeyen havası, engebeli manzaraları, derin gölleri, garip gelenekler ve ilginç mimari. Vahşi manzaraları görmek için dünyanın diğer ucuna gitmeye gerek yok.
Rahat bir yolculuk için pek çok turist İskoçya'da araç kiralama hizmetlerinden yararlanmayı tercih ediyor. Edinburgh içinde ortalama araç kiralama maliyeti günlük 24 Euro, havaalanında araç kiralama maliyeti şehirdeki ile aynıdır, ancak genellikle daha ucuzdur havaalanında araba kiralayın.


İki şehrin ülkesi
Edinburgh Uluslararası
Havalimanı, seyahatinizin başlangıç noktası olabilir. Hemen arkasında bir araba kiralama ofisi var ama önceden araba ayırtmak daha iyi. Soldan araba sürmeyi ve büyük şehirlerde popüler olan garip döner kavşakları unutmayın.
Başkent Edinburgh şüphesiz kuzeyin incisidir: fotojenik doğası, kanlı tarihi ve festival gelenekleri. Orta Çağ kalesi, eski şehir, sönmüş yanardağ ve deniz kenarı mükemmel bir zemin oluşturur. Müzeler ve galeriler size göreyse, gidilecek çok şey var: Bir kale turu, ürkütücü bir zindan, bir botanik bahçesi veya kraliyet yatı Britannia, kozmopolit şehrin birçok cazibe merkezinden sadece birkaçı.
Batıda Glasgow var , hem sert hem de arkadaş canlısı olmasıyla ünlü ve Londra'ya kıyasla canlı bir kültürel yaşamı olan daha İskoç bir şehir.
Glasgow müzik, modern mimari, teknik icatlar, alışveriş veya spor, yani futbol severlere hitap edecek , burada çok ciddiye alınır. Herhangi bir barda futbol taraftarlarını bulmak kolaydır. Yerel sakinlerin samimiyeti ve merakı, pek çok şeyden şikayet etme yeteneği ve kötü şöhretli vatanseverlik burada kendini gösteriyor. Bununla birlikte, özellikle birkaç biradan sonra, İskoçların belirli bir kurnazlığına ve belirli bir öfkesine dikkat edin. Kendi sözleriyle, onlardan daha sadık dostlar ve daha azılı düşmanlar bulamazsınız.


Edinburgh ve Glasgow orta kuşakta yer alıyor. Güneyde, İskoçya sınırı: küçük kasabalar ve köylerle noktalı dalgalı bir manzara ile karakterize edilir, ancak turistler el değmemiş ve gizemli kısmı tanımak isterlerse, o zaman kuzeye gitmeniz gerekir.
Kuzeye yolculuk
Kuzeyde Bu arada, İskoç Bağımsızlık Savaşları'nın kahramanları William Wallace ve Kral Robert the Bruce'a ait anıtları ile Stirling'i kaçırmanız tavsiye edilmez. Golf tutkunları bu sporun beşiği olan St. Andrews'u mutlaka ziyaret etmelidir. Dundee'de demirli, Highland Kaptan Scott'ın 1900'de Antarktika'ya bilimsel bir keşif gezisi yaptığı Discovery adlı yelkenli gemidir. Liste uzayıp gider: kaleler, içki fabrikaları, taş çemberler, ünlü savaş alanları.
Birçoğu için, kuzeye seyahat etmek, maceracıların ilham perisidir - görkemli dağların, gizli vadilerin, vahşi yaşamın, garip hikayelerin ve sert havanın dramatik ve insani bir manzarası olan Scottish Highlands. Birleşik Krallık'ın en yüksek dağı olan Loch Ness'in karanlık suları, Ben Nevis (1.344 m) ve bir adrenalin sporları tutkunlarının cenneti konumunda.

Yöre halkı çok misafirperver, bazen Gal dilini duyabilirsiniz. Synth (modern hokeyin öncüsü) oynamayı futbola tercih ediyorlar, barda canlı bir grupla cin atmayı seviyorlar. İskoç kökenli erkeklerin çeşitli kuvvet disiplinlerinde yarıştığı geleneksel oyunları ziyaret etmek benzersiz bir deneyimdir. Yolun sonuna geldiğinizde bir feribota atlayın ve ülkenin batısındaki ve kuzeyindeki birçok adadan birini ziyaret edin. İskoç anakarası. Görülmesi gereken, harika bir manzara sunan ve anakaraya bir köprü ile bağlanan tek ada olan Skye Adası'dır. Ancak, çok daha uzağa gidebilir ve yol boyunca ülkenin diğer birçok yönünü görebilirsiniz.
Her gezgin, İskoçya'ya gelmek için binlerce neden bulacak ve ziyaretinden hayal kırıklığına uğramayacaktır. Aksine, unutulmaz deneyimler, bir ömür boyu hatıralar ve genellikle tekrar geri dönme arzusuyla ödüllendirilecekler.


Konaklama
İskoçya'daki ana turizm sezonu Haziran'dan Eylül'ün sonuna kadar sürer. Bu saatler dışında birçok pansiyon ve diğer konaklama türleri kapalıdır. Birkaç konaklama türü bulacaksınız. Kamp alanları ve pansiyonlar en ucuz olarak kabul edilmektedir. Her ikisinden de bolca var. Yaz için bir gezi planlıyorsanız, konaklama yerlerini (kamp alanları hariç) önceden ayırtın. Hele Isle of Skye gibi en işlek yerlere gidiyorsanız. İskoçya'nın herhangi bir yerinde çitle çevrili olmayan ve sadece bir gecelik kamp yapabilirsiniz. Kendinizden sonra temizlemeyi unutmayın. Bununla birlikte, güneyde, arazinin çoğu kural olarak çitle çevrilidir (bunlar otlaktır), çitsiz alanlar bataklık bataklıklardır.
Pansiyonlar, çoğunlukla ortak odalar ve muhtemelen birkaç çift kişilik kahvaltı içeren odalar sunan çeşitli tasarımlara sahiptir. . Orta fiyat kategorisi, özel odalı özel konaklama olan B&B tarafından temsil edilmektedir. Banyo hem ayrı hem de koridorda ortak kullanılabilir. En yüksek fiyat kategorisi pansiyonlar ve otellerdir.


Ülke çapında seyahat etmek için gerekli malzemeler
Ekipmanınızın önemli bir parçası, tercihen iyi kalitede bir yağmurluk olmalıdır. Özellikle sahilde rüzgar bekleyin, bu nedenle kaliteli bir su geçirmez ceket, uygun botlar, şapka ve atkı getirin. İskoç viskisine ek olarak, çaylı bir termos ısınmak için çok uygundur. Yerel tatarcık türleri çok can sıkıcıdır ve burada yalnızca şiddetli yağmur veya rüzgar sırasında uçar. En yakın mağazadan özel bir kovucu satın alın ve kafanızdaki bir cibinlik canınızı yakmasın.
Eşsiz vahşi manzara karşısında tüm bu İskoç hastalıkları unutulacak. Issız alanların çokluğu nedeniyle yürüyüş yaparken yanınıza pusula, harita, telefon, yiyecek ve içecek almayı unutmayın. İskoç manzaraları ve kültürü ruhunuza işleyecek, yakın gelecekte kesinlikle buraya geri dönmek isteyeceksiniz.