Stereotyyppisiin kuviin Skotlannista kuuluvat punaiset hiukset, hameiset miehet, säkkipilli, viski, sade, haudot vuoristomaisemat, linnat, monimutkainen historia, vapaus ja isänmaallisuus.
Kaunis maa, jossa on arvaamaton sää, karuja maisemia, syviä järviä, outoja tapoja ja mielenkiintoista arkkitehtuuria. Villien maisemien näkemiseksi ei tarvitse mennä toiselle puolelle maailmaa.
Mukava matkan saamiseksi monet turistit käyttävät mieluummin autonvuokrauspalveluita Skotlannissa. Keskimääräinen autonvuokraushinta Edinburghissa on 24 euroa päivässä, lentokentällä auton vuokraus on sama kuin kaupungissa, vaikka se on yleensä halvempaa vuokraa auto lentokentältä.


Kahden kaupungin maa
Edinburghin kansainvälinen
Lentokenttä voi olla matkasi lähtökohta. Sen takana on autovuokraamo, mutta auto kannattaa varata etukäteen. Älä unohda ajamista vasemmalla sekä suurissa kaupungeissa suosittuja outoja liikenneympyröitä.
Pääkaupunki Edinburgh on epäilemättä pohjoisen helmi: valokuvauksellinen luonto, verinen historia ja festivaaliperinteet. Keskiaikainen linna, vanha kaupunki, sammunut tulivuori ja merenranta luovat täydellisen taustan. Jos museot ja galleriat ovat sinun juttusi, siellä on paljon nähtävää: kierros linnassa, pelottava vankityrmä, kasvitieteellinen puutarha tai kuninkaallinen jahti Britannia ovat vain osa kosmopoliittisen kaupungin monista nähtävyyksistä.
Länsipuolella on Glasgow , skotlantilaisempi kaupunki, jonka maine on sekä karu että ystävällinen ja jossa on vilkasta kulttuurielämää, jota on verrattu Lontooseen.
Glasgow vetoaa musiikin, modernin arkkitehtuurin, teknisten keksintöjen, ostosten tai urheilun, nimittäin jalkapallon, ystäviin. , joka otetaan täällä erittäin vakavasti. Jalkapallofanit on helppo löytää mistä tahansa pubista. Täällä ilmenee paikallisten asukkaiden ystävällisyys ja uteliaisuus, kyky valittaa monista asioista sekä pahamaineinen isänmaallisuus. Varo kuitenkin skottien tiettyä oveluutta ja kiihkoisuutta, varsinkin muutaman oluen jälkeen. Heidän omien sanojensa mukaan et löydä uskollisempia ystäviä ja kiintyneempiä vihollisia kuin he ovat.

Edinburgh ja Glasgow ovat keskivyöhykkeellä. Etelässä, raja Skotlannin: ominaista aaltoileva maisema täynnä pieniä kaupunkeja ja kyliä, mutta jos turistit haluavat tutustua koskemattomaan ja salaperäiseen osaan, sinun on mentävä pohjoiseen.
Matka pohjoiseen
On Stirlingiä ja sen monumentteja William Wallacelle ja kuningas Robert Brucelle, Skotlannin vapaussotien sankareille, ei suositella missaamaan. Golfin ystävien kannattaa vierailla St. Andrewsissa, tämän urheilun kehdossa. Dundeessa on ankkuroituna purjelaiva Discovery, jolla Highlandin kapteeni Scott teki tieteellisen tutkimusmatkan Etelämantereelle vuonna 1900. Luettelo jatkuu loputtomiin: linnoja, tislaamoita, kiviympyröitä, kuuluisia taistelukenttiä.
Monille tärkein syy pohjoiseen matkustava on seikkailijoiden museo - Skotlannin ylämaat, dramaattinen ja inhimillinen maisema majesteettisista vuorista, piilotetuista laaksoista, villieläimistä, outoista tarinoista ja kovasta säästä. Täällä sijaitsevat Loch Nessin, Yhdistyneen kuningaskunnan korkeimman vuoren, Ben Nevis (1 344 m) ja adrenaliiniurheilun harrastajien paratiisi sijaitsevat.

Paikalliset ovat erittäin vieraanvaraisia, joskus voi kuulla gaelin kieltä. He pelaavat mieluummin syntetisaattoria (modernin jääkiekon edelläkävijä) jalkapallon sijaan, he rakastavat giniä livebändin kanssa pubissa. Ainutlaatuinen kokemus on vierailla perinteisissä peleissä, joissa skotlantilaista syntyperää olevat miehet kilpailevat erilaisissa voimalajeissa. Ja jos pääset tien päähän, hyppää vain lautalle ja vieraile yhdellä monista saarista, jotka sijaitsevat kaupungin länsi- ja pohjoispuolella. Skotlannin mantereella. Pakko nähdä on Isle of Skye, joka tarjoaa upeat maisemat ja on ainoa saari, joka on yhdistetty mantereeseen sillalla. Voit kuitenkin mennä paljon pidemmälle ja nähdä monia muita maan puolia matkan varrella.
Jokainen matkustaja löytää tuhat syytä tulla Skotlantiin, jotta hän ei tule pettymään vierailustaan. Päinvastoin, heidät palkitaan unohtumattomilla kokemuksilla, muistoilla elämästä ja usein halusta palata uudelleen.


Majoitus
Skotlannin pääturistikausi kestää kesäkuusta syyskuun loppuun. Tämän ajan ulkopuolella monet hostellit ja muut majoituspaikat ovat kiinni. Löydät useita majoitustyyppejä. Leirintäalueet ja hostellit on tunnustettu edullisimmiksi. Molempia on runsaasti. Jos suunnittelet kesämatkaa, varaa majoitus (paitsi leirintäalueet) etukäteen. Varsinkin jos olet menossa vilkkaimpiin paikkoihin, kuten Isle of Skye.Voit leiriytyä missä tahansa Skotlannissa, kunhan se ei ole aidattu alue ja vain yhden yön. Älä unohda siivota jälkesi. Kuitenkin etelässä suurin osa maasta on pääsääntöisesti aidattu (nämä ovat laitumia), aidaamattomat alueet ovat soisia suita.
Hostellit ovat erilaisia, ja niissä on enimmäkseen jaettuja huoneita ja mahdollisesti muutamia kahden hengen huoneita aamiaisella. . Keskihintaluokkaa edustaa B&B, yksityinen majoitus omalla huoneella. Kylpyhuone voi olla sekä erillinen että jaettu käytävällä. Korkein hintaluokka on majatalot ja hotellit.


Maamatkan välttämättömyydet
Tärkeä osa varusteitasi tulee olla sadetakki, mieluiten hyvälaatuinen. Varsinkin rannikolla odota tuulta, joten ota mukaan laadukas vedenpitävä takki, sopivat saappaat, hattu ja huivi. Skotlantilaisen viskin lisäksi lämmitykseen sopii hyvin teen sisältävä termospullo. Paikallinen kääpiölaji on erittäin ärsyttävää ja lentää täällä vain kovan sateen tai tuulen aikana. Osta erityinen karkote lähimmästä liikkeestä, niin hyttysverkko päässäsi ei satu.
Kaikki nämä skotlantilaiset vaivat unohtuvat verrattoman villin maiseman nähdessä. Asumattomien alueiden laajuudesta johtuen, muista ottaa mukaan kompassi, kartta, puhelin, ruokaa ja juomaa retkelle.Skotlantilaiset maisemat ja kulttuuri tunkeutuvat sielusi, haluat varmasti palata tänne lähitulevaisuudessa.