Imaginile stereotipe ale Scoției includ păr roșu, bărbați în fustă, cimpoi, whisky, ploaie, peisaj montan plin de gândire, castele, istorie complicată, libertate și patriotism.
O țară frumoasă cu vreme imprevizibilă, peisaje accidentate, lacuri adânci, obiceiuri ciudate și arhitectură interesantă. Pentru a vedea peisaje sălbatice, nu este necesar să mergeți în cealaltă parte a lumii.
Pentru o călătorie confortabilă, mulți turiști preferă să folosească serviciile de închiriere de mașini în Scoția. Costul mediu de închiriere a unei mașini în Edinburgh este de 24 de euro pe zi, la aeroport costul de închiriere a unei mașini este același ca în oraș, deși de obicei este mai ieftin să închiriați o mașină la aeroport.


Țara a două orașe
Aeroportul Internațional Edinburgh
poate fi punctul de plecare al călătoriei dvs. Există un birou de închiriere de mașini chiar în spatele lui, dar este mai bine să rezervați o mașină în avans. Nu uitați de conducerea pe stânga, precum și de sensurile giratorii ciudate care sunt populare în orașele mari.
Capitala Edinburgh este, fără îndoială, perla nordului: natură fotogenă, istorie sângeroasă și tradiții de festival. Castelul medieval, orașul vechi, vulcanul stins și litoralul creează fundalul perfect. Dacă vă place muzeele și galeriile, aveți multe de făcut: un tur al unui castel, o temniță înfricoșătoare, o grădină botanică sau iahtul regal Britannia sunt doar câteva dintre numeroasele atracții ale orașului cosmopolit.
La vest se află Glasgow , un oraș mai scoțian cu reputația de a fi atât dur, cât și prietenos și cu o viață culturală vibrantă, care a fost comparată cu Londra.
Glasgow va atrage iubitorii de muzică, arhitectură modernă, invenții tehnice, cumpărături sau sport, și anume fotbal , care este luat foarte în serios aici. Fanii fotbalului sunt ușor de observat în orice pub. Aici se manifestă prietenia și curiozitatea localnicilor, capacitatea de a se plânge de multe lucruri, precum și patriotismul notoriu. Feriți-vă, însă, de o oarecare viclenie și de o anumită irascibilitate a scoțienilor, mai ales după câteva beri. Cu propriile lor cuvinte, nu vei găsi mai mulți prieteni loiali și mai mulți dușmani înveterați decât ei.


Edinburgh și Glasgow se află în centura centrală. În sud, la granița cu Scoția: caracterizat printr-un peisaj ondulat presărat cu orașe și sate mici, dar dacă turiștii doresc să se familiarizeze cu partea neatinsă și misterioasă, atunci trebuie să mergeți spre nord.
Călătorie spre nord
Pe În felul acesta, nu este recomandat să ratați Stirlingul, cu monumentele lui William Wallace și Regelui Robert Bruce, eroii din Războiul Scoției de Independență. Iubitorii de golf ar trebui să viziteze St. Andrews, leagănul acestui sport. Ancorată în Dundee este nava cu pânze Discovery, pe care căpitanul Highland Scott a făcut o expediție științifică în Antarctica în 1900. Lista continuă și continuă: castele, distilerii, cercuri de piatră, câmpuri de luptă celebre.
Pentru mulți, motivul principal pentru călătoria spre nord este muza aventurierii - Highlands scoțiani, un peisaj dramatic și uman de munți maiestuoși, văi ascunse, animale sălbatice, povești ciudate și vreme nefavorabilă. Aici apele întunecate ale Loch Ness, cel mai înalt munte din Marea Britanie, Ben Nevis (1.344 m) și un paradisul pasionaților de sporturi de adrenalină, se află.

Localii sunt foarte ospitalieri, uneori puteți auzi limba gaelică. Preferă să joace synth (precursorul hocheiului modern) decât fotbalul, le place gin-ul cu o trupă live în pub. O experiență unică este vizitarea jocurilor tradiționale în care bărbații de origine scoțiană concurează într-o varietate de discipline de forță. Și dacă ajungi la capătul drumului, urcă-te pe un feribot și vizitează una dintre numeroasele insule din vest și nord. continentul scoțian. O vizita obligatorie este Insula Skye, care oferă peisaje fantastice și este singura insulă legată de continent printr-un pod. Cu toate acestea, puteți merge mult mai departe și puteți vedea multe alte aspecte ale țării pe parcurs.
Fiecare călător va găsi o mie de motive să vină în Scoția și să nu fie dezamăgit de vizita sa. Dimpotrivă, vor fi răsplătiți cu experiențe de neuitat, amintiri ale unei vieți și adesea cu dorința de a se întoarce din nou.


Cazare
Sezonul turistic principal din Scoția durează din iunie până la sfârșitul lunii septembrie. În afara acestui timp, multe pensiuni și alte tipuri de cazare sunt închise. Veți găsi mai multe tipuri de cazare. Campingurile și pensiile sunt recunoscute ca fiind cele mai ieftine. Sunt destule ambele. Dacă plănuiți o excursie pentru vară, rezervați cazarea (cu excepția campingurilor) în avans. Mai ales dacă mergi în cele mai aglomerate locuri precum Insula Skye. Puteți campa oriunde în Scoția, atâta timp cât nu este o zonă împrejmuită și doar pentru o noapte. Nu uita să faci curățenie după tine. Cu toate acestea, în sud, cea mai mare parte a terenului, de regulă, este împrejmuită (acestea sunt pășuni), zonele neîmprejmuite sunt mlaștini mlăștinoase.
Hostelurile sunt de diferite modele, oferind în mare parte camere comune și, eventual, câteva camere duble cu mic dejun. . Categoria de preț mediu este reprezentată de B&B, cazare privată cu cameră privată. Baia poate fi atât separată, cât și comună pe hol. Cea mai mare categorie de preț este pensiunile și hotelurile.


Esenţiale pentru călătoriile prin ţară
O parte importantă a echipamentului dvs. ar trebui să fie o haină de ploaie, de preferinţă de bună calitate. Mai ales pe coastă, așteptați-vă la vânt, așa că aduceți o jachetă impermeabilă de calitate, cizme potrivite, o pălărie și o eșarfă. Pe lângă whisky-ul scoțian, un termos cu ceai este potrivit pentru încălzire. Specia locală de muschiu este foarte enervantă și zboară aici doar în timpul ploilor abundente sau vântului. Cumpără un repelent special din cel mai apropiat magazin și o plasă de țânțari pe cap nu te va răni.
Toate aceste boli scoțiene vor fi uitate la vederea peisajului sălbatic inegalabil. Datorită vastității zonelor nelocuite, asigurați-vă că aduceți busolă, hartă, telefon, mâncare și băutură atunci când faceți drumeții. Peisajele și cultura scoțiană vă vor pătrunde în suflet, cu siguranță veți dori să vă întoarceți aici în viitorul apropiat.