Stereotiepe beelden van Schotland zijn onder meer rood haar, mannen in rokken, doedelzakken, whisky, regen, somber berglandschap, kastelen, ingewikkelde geschiedenis, vrijheid en patriottisme.
Een prachtig land met onvoorspelbaar weer, ruige landschappen, diepe meren, vreemde gewoonten en interessante architectuur. Om wilde landschappen te zien, is het niet nodig om naar de andere kant van de wereld te gaan.
Voor een comfortabele reis geven veel toeristen er de voorkeur aan om een auto te huren in Schotland. De gemiddelde kosten van het huren van een auto in Edinburgh bedragen 24 euro per dag, op de luchthaven zijn de kosten van het huren van een auto hetzelfde als in de stad, hoewel het meestal goedkoper is om huur een auto op de luchthaven.


Land van twee steden
Edinburgh International
Airport kan het startpunt van uw reis zijn. Direct erachter is een autoverhuurkantoor, maar het is beter om van tevoren een auto te reserveren. Vergeet links rijden niet, evenals de rare rotondes die populair zijn in grote steden.
De hoofdstad Edinburgh is ongetwijfeld de parel van het noorden: fotogenieke natuur, bloederige geschiedenis en festivaltradities. Het middeleeuwse kasteel, de oude stad, de uitgedoofde vulkaan en de kust vormen de perfecte achtergrond. Als musea en galerijen jouw ding zijn, is er genoeg te doen: een rondleiding door een kasteel, een spookachtige kerker, een botanische tuin of het koninklijke jacht Britannia zijn slechts enkele van de vele attracties van de kosmopolitische stad.
In het westen ligt Glasgow , een meer Schotse stad met de reputatie zowel ruig als vriendelijk te zijn en met een bruisend cultureel leven dat is vergeleken met Londen.
Glasgow zal liefhebbers van muziek, moderne architectuur, technische uitvindingen, winkelen of sport, namelijk voetbal, aanspreken , die hier zeer serieus wordt genomen. Voetbalfans zijn gemakkelijk te herkennen in elke kroeg. Hier komen de vriendelijkheid en nieuwsgierigheid van de lokale bewoners, het vermogen om over veel dingen te klagen, evenals het beruchte patriottisme tot uiting. Pas echter op voor een zekere sluwheid en een zekere opvliegendheid van de Schotten, vooral na een paar biertjes. In hun eigen woorden, je zult niet meer loyale vrienden en meer verstokte vijanden vinden dan zij.


Edinburgh en Glasgow liggen in de centrale gordel. In het zuiden grenst Schotland: gekenmerkt door een golvend landschap bezaaid met kleine steden en dorpen, maar als toeristen kennis willen maken met het ongerepte en mysterieuze deel, dan moet je naar het noorden.
Reis naar het noorden
Op de manier, is het niet aan te raden om Stirling te missen met zijn monumenten voor William Wallace en King Robert the Bruce, de helden van de Schotse Onafhankelijkheidsoorlogen. Golfliefhebbers moeten een bezoek brengen aan St. Andrews, de bakermat van deze sport. Afgemeerd in Dundee ligt het zeilschip Discovery, waarop Highland Captain Scott in 1900 een wetenschappelijke expeditie naar Antarctica maakte. De lijst gaat maar door: kastelen, distilleerderijen, steencirkels, beroemde slagvelden.
Voor velen de belangrijkste reden voor reizen naar het noorden is de muze van avonturiers - de Schotse Hooglanden, een dramatisch en menselijk landschap van majestueuze bergen, verborgen valleien, dieren in het wild, vreemde verhalen en guur weer. Hier ontspringen de donkere wateren van Loch Ness, de hoogste berg in het Verenigd Koninkrijk, Ben Nevis (1.344 m) en een paradijs voor liefhebbers van adrenalinesporten, bevinden zich.

De lokale bevolking is erg gastvrij, soms hoor je de Gaelische taal. Ze spelen liever synth (de voorloper van het moderne hockey) dan voetbal, ze houden van jenever met een live bandje in de kroeg. Een unieke ervaring is het bezoeken van de traditionele spelen waar mannen van Schotse afkomst in verschillende krachtdisciplines strijden. het Schotse vasteland. Een must-see is het eiland Skye, dat een fantastisch landschap biedt en het enige eiland is dat via een brug met het vasteland is verbonden. U kunt echter veel verder gaan en onderweg vele andere aspecten van het land zien.
Elke reiziger zal duizend redenen vinden om naar Schotland te komen en niet teleurgesteld te zijn over hun bezoek. Integendeel, ze worden beloond met onvergetelijke ervaringen, herinneringen aan hun leven en vaak een verlangen om terug te keren.


Accommodatie
Het belangrijkste toeristenseizoen in Schotland duurt van juni tot eind september. Buiten deze tijd zijn veel hostels en andere soorten accommodatie gesloten. U vindt er verschillende soorten accommodatie. Campings en hostels worden erkend als de goedkoopste. Van beide is er genoeg. Als u een reis plant voor de zomer, boek dan van tevoren accommodatie (behalve campings). Vooral als je naar de drukste plaatsen gaat, zoals het eiland Skye. Je kunt overal in Schotland kamperen zolang het geen omheind gebied is en voor slechts één nacht. Vergeet niet na jezelf op te ruimen. In het zuiden is het grootste deel van het land echter in de regel omheind (dit zijn weilanden), niet-omheinde gebieden zijn drassige moerassen.
Hostels hebben verschillende ontwerpen en bieden meestal gedeelde kamers en mogelijk een paar tweepersoonskamers met ontbijt . De middelste prijscategorie wordt vertegenwoordigd door B&B, particuliere accommodatie met een eigen kamer. De badkamer kan zowel apart als gedeeld worden op de gang. De hoogste prijscategorie zijn pensions en hotels.


Benodigdheden voor reizen door het land
Een belangrijk onderdeel van uw uitrusting moet een regenjas zijn, bij voorkeur van goede kwaliteit. Verwacht vooral aan de kust wind, dus neem een waterdichte jas van goede kwaliteit, geschikte laarzen, een hoed en een sjaal mee. Naast Schotse whisky is een thermoskan met thee goed geschikt om op te warmen. De lokale muggensoort is erg vervelend en vliegt hier alleen bij hevige regen of wind. Koop een speciaal afweermiddel in de dichtstbijzijnde winkel en een klamboe op je hoofd doet geen pijn.
Al deze Schotse kwalen zullen worden vergeten bij het zien van het weergaloze wilde landschap. Neem vanwege de uitgestrektheid van de onbewoonde gebieden zeker een kompas, kaart, telefoon, eten en drinken mee tijdens het wandelen.Schotse landschappen en cultuur zullen je ziel binnendringen, je zult hier zeker in de nabije toekomst terug willen keren.

>