Gorny Altay ideal bir seyahat noktasıdır. Büyüleyici dağ doğası, kayalık sırtlar, akan sular ve sakin berrak göller bölgenin ana değerleridir. Son yıllarda, Altay çok popüler bir turizm bölgesi haline geldi.Turizm sezonu maralın çiçeklenmesinin başlamasıyla başlar ve Eylül ayının sonlarında sona erer.

Ve daha fazla olmasına rağmen. rekreasyon merkezlerinde her yıl, iyi yerleri önceden ayırtmaya başlamak gerekir. Ve böyle bir tatil için fiyatlar yükseliyor. Birçoğu, herkesin Altay'da belirlenen fiyat seviyesinde rahatlamayı göze alamayacağına inanıyor, ancak durum böyle değil. Dağda dinlenmek bütçeye uygun olabilir ve aynı zamanda çok fazla izlenim bırakabilir.

Seyahat edenler genellikle Rusya'da çevrimiçi olarak bir araba rezervasyonu yapar, puanları, ücretleri karşılaştırır ve incelemeleri inceler. Örneğin, Moskova'da günlük 30 Euro'dan kompakt sınıf bir araba rezervasyonu yapabilirsiniz.

1. Chuisky yolu
Herkesin kullanabileceği ilk harika yerlerden biri, pitoresk bir yoldur. Chuisky yolu - 968 kilometre uzunluğunda, National Geographic Rusya'ya göre dünyanın en güzel yollarından biri! Kural olarak, yol oldukça sıkıcı, ancak Chuisky yolu boyunca değil. Vaktiniz varsa sık sık durun ve etrafınıza bakın.


2. Katun Nehri
Altay Dağları'nın Hanımı, Belukha Dağı'nın güney yamacından kaynaklanır. Yaygın ve bazen sessiz, Biya ile tanışmadan önce 688 kilometre boyunca uzanıyor. Katun'un kıyıları çok çeşitli ve pitoresktir. Hem kayalık yerlerde durup suyun taşa çarpma sesini dinleyebilirsiniz, hem de daha sessiz yerlerde. Ve akşam ateşin yanında Katun adında bir kızla ilgili efsaneyi okurken.



3. Belukha Dağı
Rusya'nın en yüksek dağlarından biridir ve deniz seviyesinden 4506 metre yüksekliğe ulaşır. Ama güzelliği sadece majesteleri değil. Beluga balinası birçok efsane ile çevrilidir ve güçlü bir enerjiye sahiptir. Eteklerinde olmak veya Belukha yakınlarındaki bir yerleşim yerinde bir gece geçirmek bile size inanılmaz izlenimler, büyük hayranlık ve canlılık dalgası getirecektir.


4. Dağ geçitleri
Chuysky yolunda iki geçit vardır: Seminsky ve Chike-Taman. Seminsky geçidi, deniz seviyesinden 1717 metre yükseklikte Chuysky yolunun en yüksek noktasıdır. Yol, sırtın en alçak ve en düz kısmı boyunca uzanır. Hava değişimleri inanılmaz hızlı. Chike-Taman geçidinin yüksekliği deniz seviyesinden 1295 metredir. Kayalık çıkıntılar, tehlikeli dönüşler, yükseklik değişiklikleri nefes kesici. Çok sayıda görüntüleme platformu, her türlü hava koşulunda dağ manzarasının keyfini çıkarmanıza olanak tanır.


5. Chuya ve Katun'un birleştiği yer. Burası doğanın yarattığı muhteşem bir yer! Arabayla bile ulaşmak çok kolay. Donanımlı gözlem güvertesinden, muhteşem bir manzara, iki kanalın bire nasıl bağlandığını, karanlık Chuya'nın turkuaz Katunya ile nasıl bağlantılı olduğunu görebilirsiniz. Bu yerlere herhangi bir araçtaki herkes erişebilir. Sonuçta, Altay'a bir şey için giderseniz, o zaman hemen köşeyi dönünce. Güneşli yamaçlar, karlı dağ zirveleri, zaptedilemez kayalar. Ve geceleri bir çadırda geçirmenizi tavsiye ederiz. Nehirlerin sesi, sabah çiyi, temiz dağ havasının tadını çıkarmak, keyifle seyahat etmek ve ciddi maliyetler olmadan doğanın tadını çıkarmak için!