Gorny Altai är ett perfekt resmål. Fascinerande bergsnatur, klippiga åsar, forsande vatten och lugna klara sjöar är regionens främsta värden. Under de senaste åren har Altai blivit ett mycket populärt turistområde. Turistsäsongen börjar med början av maralens blomning och slutar i slutet av september.

Och trots att det finns fler och fler rekreationscenter varje år är det nödvändigt att börja boka bra platser tidigare. Och priserna för en sådan semester blir högre. Många tror att inte alla har råd att koppla av i Altai till den etablerade prisnivån, men så är inte fallet. Vila i berget kan vara budgetmässigt och samtidigt lämna många intryck.

Resenare bokar vanligtvis en bil i Ryssland online, jämför betyg, priser och studierecensioner. Till exempel, i Moskva kan du boka en kompaktklassbil från 30 euro per dag.

1. Chuisky-trakten
En av de första underbara platserna som är tillgängliga för alla är en pittoresk väg. Chuisky-trakten - 968 kilometer lång, det är en av de vackraste vägarna i världen enligt National Geographic Ryssland! Som regel är vägen ganska tråkig, men inte längs Chuisky-kanalen. Om du har tid, stanna ofta och se dig omkring.


2. Katunfloden
Altaibergens älskarinna kommer från berget Belukhas södra sluttning. Växlande och stundtals tyst sträcker den sig i 688 kilometer innan den möter Biya. Katuns stränder är mycket varierande och pittoreska. Du kan stanna både på steniga platser och lyssna på ljudet av bultande vatten mot stenar, och på tystare. Och på kvällen vid elden och läste legenden om en flicka som heter Katun.



3. Mount Belukha
Ett av de högsta bergen i Ryssland, det når en höjd av 4506 meter över havet. Men hennes skönhet ligger inte bara i majestät. Vitvalen är omgiven av många legender och har en kraftfull energi. Även att vara vid dess fot eller tillbringa en natt i en bosättning nära Belukha kommer att ge dig otroliga intryck, stor beundran och en våg av vitalitet.


4. Bergspass
Det finns två pass i Chuysky-trakten: Seminsky och Chike-Taman. Seminsky-passet är den högsta punkten i Chuysky-området, 1717 meter över havet. Vägen går längs den lägsta och flataste delen av åsen. Väderförändringarna är otroligt snabba. Höjden på Chike-Taman-passet är 1295 meter över havet. Steniga avsatser, farliga svängar, höjdförändringar är helt enkelt hisnande. Ett stort antal utsiktsplattformar gör att du kan njuta av bergslandskapet i alla väder.


5. Sammanflödet av Chuya och Katun. Detta är en magnifik plats skapad av naturen! Det är väldigt lätt att ta sig dit även med bil. Från det utrustade observationsdäcket kan du se en magnifik syn, hur två kanaler kopplas samman till en, hur den mörka Chuya hänger samman med den turkosa Katunya. Dessa platser är tillgängliga för alla i alla fordon. När allt kommer omkring, om du går för något till Altai, så är det precis runt hörnet. Soldränkta backar, snöiga bergstoppar, ogenomträngliga stenar. Och vi råder dig att tillbringa nätterna i ett tält. Att njuta av bruset av floder, morgondagg, frisk bergsluft, resa med nöje och njuta av naturen utan allvarliga kostnader!