Gorny Altai on ihanteellinen matkakohde. Kiehtova vuoristoluonto, kallioiset harjut, kohina vedet ja rauhalliset kirkkaat järvet ovat alueen tärkeimpiä arvoja. Altaista on viime vuosina tullut erittäin suosittu turistialue. Turistikausi alkaa maralin kukinnan alkaessa ja päättyy syyskuun lopulla.

Ja huolimatta siitä, että siellä on yhä enemmän virkistyskeskuksiin joka vuosi, hyvien paikkojen varaaminen kannattaa aloittaa aikaisemmin. Ja tällaisen loman hinnat nousevat. Monet uskovat, että kaikilla ei ole varaa rentoutua Altaissa vakiintuneella hintatasolla, mutta näin ei ole. Lepo vuorella voi olla budjettia ja samalla jättää paljon vaikutelmia.

Matkailijat varaavat yleensä auton Venäjältä verkossa, vertaavat arvioita, hintoja ja tutkivat arvosteluja. Esimerkiksi Moskovassa voit varata kompaktiluokan auton 30 eurosta per päivä.

1. Chuisky trakti
Yksi ensimmäisistä kaikkien saatavilla olevista upeista paikoista on viehättävä tie. Chuiskin alue - 968 kilometriä pitkä, se on yksi maailman kauneimmista teistä National Geographic Russian mukaan! Tie on pääsääntöisesti melko tylsä, mutta ei Chuisky-tietä pitkin. Jos sinulla on aikaa, pysähdy usein ja katso ympärillesi.


2. Katun-joki
Altai-vuorten emäntä on peräisin Belukha-vuoren etelärinteeltä. Rehottava ja toisinaan hiljainen se ulottuu 688 kilometriä ennen kuin tapaa Biyan. Katunin rannat ovat hyvin monipuolisia ja kauniita. Voit pysähtyä sekä kivisillä paikoilla ja kuunnella veden lyömistä kiviä vastaan, että hiljaisemmissakin. Ja ollessaan illalla nuotion ääressä lukemassa legendaa tytöstä nimeltä Katun.



3. Belukha-vuori
Yksi Venäjän korkeimmista vuorista, se saavuttaa 4506 metrin korkeuden merenpinnan yläpuolella. Mutta hänen kauneutensa ei ole vain majesteettisuudessa. Beluga-valasta ympäröivät monet legendat ja sillä on voimakas energia. Jopa sen juurella oleminen tai yön viettäminen asutuksella lähellä Belukhaa tuo sinulle uskomattomia vaikutelmia, suurta ihailua ja elinvoimaa.


4. Vuoristosolat
Chuysky-alueella on kaksi solaa: Seminsky ja Chike-Taman. Seminsky-sola on Chuysky-alueen korkein kohta, 1717 metriä merenpinnan yläpuolella. Tie kulkee harjanteen alinta ja tasaisinta osaa pitkin. Säämuutokset ovat yllättävän nopeita. Chike-Taman solan korkeus on 1295 metriä merenpinnan yläpuolella. Kiviset reunat, vaaralliset käännökset, korkeuden muutokset ovat yksinkertaisesti henkeäsalpaavia. Suuri määrä näköalatasoja mahdollistaa vuoristomaisemien nauttimisen säällä kuin säällä.


5. Chuyan ja Katunin yhtymäkohta. Tämä on upea luonnon luoma paikka! Sinne on erittäin helppo päästä jopa autolla. Varustetulta näköalatasanteelta näet upean näkymän, kuinka kaksi kanavaa yhdistyy yhdeksi, kuinka tumma Chuya liittyy turkoosiin Katunyaan. Nämä paikat ovat kaikkien käytettävissä millä tahansa ajoneuvolla. Loppujen lopuksi, jos menet hakemaan jotain Altaihin, se on aivan nurkan takana. Auringon kylmiä rinteitä, lumisia vuorenhuippuja, valloittamattomia kiviä. Ja suosittelemme yöpymään teltassa. Nauti jokien äänestä, aamukasteesta, raikkaasta vuoristoilmasta, matkusta ilolla ja nauti luonnosta ilman suuria kustannuksia!