Gorny Altai is een ideale reisbestemming. Fascinerende bergnatuur, rotsachtige bergkammen, stromend water en kalme heldere meren zijn de belangrijkste waarden van de regio. In de afgelopen jaren is Altai een zeer populair toeristisch gebied geworden. Het toeristenseizoen begint met het begin van de bloei van de maral en eindigt rond eind september.

En ondanks het feit dat er steeds meer zijn recreatiecentra elk jaar, is het noodzakelijk om eerder te beginnen met het boeken van goede plaatsen. En de prijzen voor zo'n vakantie worden steeds hoger. Velen geloven dat niet iedereen het zich kan veroorloven om in Altai te ontspannen tegen het vastgestelde prijsniveau, maar dit is niet het geval. Rust in de berg kan budgettair zijn en tegelijkertijd veel indrukken achterlaten.

Reizigers boeken meestal online een auto in Rusland en vergelijken beoordelingen, tarieven en studierecensies. In Moskou kun je bijvoorbeeld een auto uit de compacte klasse boeken vanaf 30 euro per dag.

1. Chuisky-kanaal
Een van de eerste prachtige plekken die voor iedereen beschikbaar is, is een pittoreske weg. Chuisky-kanaal - 968 kilometer lang, het is een van de mooiste wegen ter wereld volgens National Geographic Russia! In de regel is de weg nogal saai, maar niet langs het Chuisky-kanaal. Als je tijd hebt, stop dan vaak en kijk om je heen.


2. De Katun-rivier
De Meesteres van het Altai-gebergte is afkomstig van de zuidelijke helling van de berg Belukha. Weelderig en soms stil, strekt het zich uit over 688 kilometer voordat het Biya ontmoet. De oevers van de Katun zijn zeer divers en pittoresk. Je kunt zowel op rotsachtige plaatsen stoppen en luisteren naar het geluid van kloppend water tegen stenen, als op stillere plaatsen. En terwijl je de avond doorbrengt bij het vuur, lees je de legende over een meisje genaamd Katun.



3. Mount Belukha
Een van de hoogste bergen in Rusland, het bereikt een hoogte van 4506 meter boven de zeespiegel. Maar haar schoonheid is niet alleen in majesteit. Beluga-walvis wordt omringd door vele legendes en heeft een krachtige energie. Zelfs als je aan de voet staat of een nacht in een nederzetting in de buurt van Belukha doorbrengt, krijg je ongelooflijke indrukken, grote bewondering en een golf van vitaliteit.


4. Bergpassen
Er zijn twee passen op het Chuysky-kanaal: Seminsky en Chike-Taman. De Seminsky-pas is het hoogste punt van het Chuysky-kanaal, 1717 meter boven de zeespiegel. De weg loopt langs het laagste en vlakste deel van de bergkam. De weersveranderingen gaan verbazingwekkend snel. De hoogte van de Chike-Taman pas is 1295 meter boven zeeniveau. Rotsachtige richels, gevaarlijke bochten, hoogteverschillen zijn gewoon adembenemend. Dankzij een groot aantal uitkijkplatforms kunt u bij elk weer van het berglandschap genieten.


5. De samenvloeiing van Chuya en Katun. Dit is een prachtige plek gecreëerd door de natuur! Het is heel gemakkelijk om er te komen, zelfs met de auto. Vanaf het uitgeruste observatiedek kun je een prachtig zicht zien, hoe twee kanalen tot één zijn verbonden, hoe de donkere Chuya is verbonden met de turquoise Katunya. Deze plaatsen zijn toegankelijk voor iedereen in elk voertuig. Ga je immers voor iets naar Altai, dan is het om de hoek. Zonovergoten hellingen, besneeuwde bergtoppen, onneembare rotsen. En we raden je aan om de nachten in een tent door te brengen. Genieten van het geluid van rivieren, ochtenddauw, frisse berglucht, reizen met plezier en genieten van de natuur zonder serieuze kosten!