Gorny Altai este o destinație de călătorie ideală. Natura montană fascinantă, crestele stâncoase, apele zgomotoase și lacurile calme și limpezi sunt principalele valori ale regiunii. În ultimii ani, Altai a devenit o zonă turistică foarte populară. Sezonul turistic începe cu începutul înfloririi maralului și se termină pe la sfârșitul lunii septembrie.

Și în ciuda faptului că există din ce în ce mai mulți centre de recreere în fiecare an, este necesar să începeți să rezervați locuri bune mai devreme. Și prețurile pentru o astfel de vacanță sunt din ce în ce mai mari. Mulți cred că nu toată lumea își poate permite să se relaxeze în Altai la nivelul prețului stabilit, dar nu este cazul. Odihna la munte poate fi bugetară și în același timp poate lăsa foarte multe impresii.

Călătorii rezervă, de obicei, o mașină în Rusia online, compară evaluări, tarife și recenzii. De exemplu, în Moscova puteți rezerva o mașină de clasă compactă de la 30 de euro pe zi.

1. Chuisky tract
Unul dintre primele locuri minunate disponibile pentru toată lumea este un drum pitoresc. Tractor Chuisky - 968 de kilometri lungime, este unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume conform National Geographic Rusia! De regulă, drumul este destul de plictisitor, dar nu de-a lungul tractului Chuisky. Dacă aveți timp, opriți-vă des și priviți în jur.


2. Râul Katun
Stăpâna Munților Altai își are originea din versantul sudic al Muntelui Belukha. Dezlănțuit și uneori liniștit, se întinde pe 688 de kilometri înainte de a se întâlni cu Biya. Malurile Katunului sunt foarte diverse și pitorești. Poți să te oprești atât în ​​locuri stâncoase și să asculți sunetul bătării apei împotriva pietrelor, cât și în altele mai liniștite. Și în timp ce seara pe lângă foc citind legenda despre o fată pe nume Katun.



3. Muntele Belukha
Unul dintre cei mai înalți munți din Rusia, atinge o altitudine de 4506 metri deasupra nivelului mării. Dar frumusețea ei nu este doar în măreție. Balena Beluga este înconjurată de multe legende și are o energie puternică. Chiar și a fi la picioarele ei sau a petrece o noapte într-o așezare de lângă Belukha vă va aduce impresii incredibile, mare admirație și un val de vitalitate.


4. Trecători de munte
Există două trecători pe tractul Chuysky: Seminsky și Chike-Taman. Pasul Seminsky este cel mai înalt punct al tractului Chuysky, la 1717 metri deasupra nivelului mării. Drumul străbate partea cea mai joasă și cea mai plată a crestei. Schimbările de vreme sunt uimitor de rapide. Înălțimea pasului Chike-Taman este de 1295 de metri deasupra nivelului mării. Cornivele stâncoase, virajele periculoase, schimbările de cotă sunt pur și simplu uluitoare. Un număr mare de platforme de vizualizare vă vor permite să vă bucurați de peisajul montan în orice vreme.


5. Confluența dintre Chuya și Katun. Acesta este un loc magnific creat de natură! Este foarte ușor să ajungi la el chiar și cu mașina. De pe puntea de observare echipată, puteți vedea o priveliște magnifică, cum două canale sunt conectate într-unul, cum întuneric Chuya este conectat cu turcoazul Katunya. Aceste locuri sunt accesibile oricui în orice vehicul. La urma urmei, dacă mergi pentru ceva în Altai, atunci este chiar după colț. Pârtii însorite, vârfuri muntoase înzăpezite, stânci inexpugnabile. Și vă sfătuim să petreceți nopțile la cort. Să te bucuri de sunetul râurilor, roua dimineții, aerul curat de munte, să călătorești cu plăcere și să te bucuri de natură fără costuri serioase!