Gorny Altai ideális úti cél az utazáshoz. A lenyűgöző hegyvidéki természet, a sziklás gerincek, a hömpölygő vizek és a nyugodt, tiszta tavak a régió fő értékei. Az elmúlt években Altaj nagyon népszerű turisztikai területté vált. A turisztikai szezon a maral virágzásának kezdetével kezdődik és szeptember végén ér véget.

Annak ellenére, hogy egyre többen vannak rekreációs központok minden évben, érdemes korábban elkezdeni foglalni a jó helyeket. És egy ilyen nyaralás ára egyre magasabb. Sokan úgy vélik, hogy nem mindenki engedheti meg magának, hogy Altajban pihenjen a megállapított árszinten, de ez nem így van. A hegyi pihenés költséges lehet, és ugyanakkor sok benyomást hagyhat maga után.

Az utazók általában online foglalnak autót Oroszországban, összehasonlítják az értékeléseket, a viteldíjakat és tanulmányozzák az értékeléseket. Például Moszkvában már napi 30 eurótól foglalhat kompakt osztályú autót.

1. Chusky traktus
Az egyik első csodálatos hely, amely mindenki számára elérhető, egy festői út. Chusky traktus - 968 kilométer hosszú, a National Geographic Russia szerint a világ egyik legszebb útja! Általában az út meglehetősen unalmas, de nem a Chusky traktus mentén. Ha van ideje, álljon meg gyakran, és nézzen körül.


2. A Katun folyó
Az Altaj-hegység úrnője a Belukha-hegy déli lejtőjéről származik. Féktelen és időnként csendes, 688 kilométeren át húzódik, mielőtt találkozna Biyával. A Katun partjai nagyon változatosak és festőiek. A sziklás helyeken és a halkabb helyeken is meg lehet állni és meghallgatni a víz kőbe verő hangját. És miközben este a tűz mellett olvastam a legendát egy Katun nevű lányról.



3. Belukha-hegy
Oroszország egyik legmagasabb hegye, 4506 méteres tengerszint feletti magasságot ér el. De szépsége nem csak a fenségben rejlik. A beluga bálnát sok legenda övezi, és erős energiával rendelkezik. Még az is, hogy a lábánál van, vagy egy éjszakát egy Belukha melletti településen tölt el, hihetetlen benyomásokat, nagy csodálatot és életerőt kölcsönöz.


4. Hegyi hágók
A Chuysky traktuson két hágó található: Seminsky és Chike-Taman. A Seminsky-hágó a Chuysky traktus legmagasabb pontja, 1717 méterrel a tengerszint felett. Az út a gerinc legalsó és legsíkabb részén halad végig. Elképesztően gyorsak az időjárás változásai. A Chike-Taman-hágó magassága 1295 méter a tengerszint felett. Sziklás párkányok, veszélyes kanyarok, magasságváltozások egyszerűen lélegzetelállítóak. A nagyszámú kilátó platform lehetővé teszi, hogy bármilyen időben élvezze a hegyi tájat.


5. Chuya és Katun összefolyásája. Ez egy csodálatos hely, amelyet a természet teremtett! Nagyon könnyen megközelíthető akár autóval is. A felszerelt kilátóról csodálatos látvány tárul elénk, hogyan kapcsolódik össze két csatorna, hogyan kapcsolódik össze a sötét Chuya a türkiz Katunya-val. Ezek a helyek bármely járművel bárki számára elérhetőek. Végül is, ha valamiért Altájba megy, akkor az a sarkon van. Napsütötte lejtők, havas hegycsúcsok, bevehetetlen sziklák. És azt tanácsoljuk, hogy az éjszakákat sátorban töltse. Élvezd a folyók zaját, a reggeli harmatot, a friss hegyi levegőt, utazz örömmel és élvezd a természetet komoly költségek nélkül!