Gorny Altay, Rusya'nın tüm sakinleri arasında sert Sibirya'nın incisi olarak ünlüdür. Altay doğasının eşsiz güzelliği, en temiz gölleri, dağ havası ve çok daha fazlası ile yurdun her bölgesinden turist çekmektedir. Gorny Altay genellikle dört ana tatil bölgesine ayrılır. Çiftler ve çocuklu aileler için en popüler tatil noktalarından biri de Aya Gölü. Ve bu seçim rastgele değil.

Kendi başına seyahat etmeye ve rehber veya tur grupları olmadan gezilere alışkın olanlar Rusya'da bir kiralama acentesinden ve kimseye bağımlı olmadan araba kiralayabilirler. Moskova'da araba kiralamak günlük ortalama 18 Euro'ya mal olacak, St. Petersburg günlük 16 avrodan başlıyor.

İlk olarak Aya Gölü 25 km. Altay Cumhuriyeti'nin merkezinden - Gorno-Altaysk, bu da dinlenme yerine yeterince kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmayı mümkün kılar.

İkincisi, su güzel, zengin turkuaz rengiyle ve içinde yaz mevsiminde 20 derecenin üzerinde ısındığı için hem yetişkinler hem de çocuklar yüzebilir.


Kalabileceğiniz turistik üsleri bulmanız zor olmayacaktır. Sayıları gerçekten çok yüksek, bu sadece onlarla dolu olan gölün kıyısı tarafından kanıtlanıyor. Turistik kompleksler en çeşitli rekreasyonu sunar.

Aktif olarak dinlenmeyi sevenlerin zevkine hitap edecek. Gölde diskolar, festivaller düzenleniyor, ata binmekten aşırı raftinge kadar birçok gezi sunuluyor. Dinlendirici bir tatil sevenler için Turkuaz Katun bölgesi uygundur. İşte turizm bölgesinin adını aldığı aynı adı taşıyan göl. Bu gölün özelliği, insan eliyle yaratılmış olmasıdır. Yaratıcılara göre göl, çocuk masallarından bir balina balığını andırıyor. Turkuaz Katun kompleksi, tatilcilerine teleferikle tüm gölü gezme veya su gezintileri yapma imkanı sunuyor. Bu bölgede çok fazla rekreasyon merkezi bulunmadığından burada doğayla bağınızı hissedebilirsiniz.



Uygarlıktan henüz olumsuz etkilenmemiş eşsiz bir yerde olmayı hayal edenler Teletskoye Gölü'nü ziyaret etmelidir. Bu yerle ilgili birçok efsane ve benzetme var. Göl, dağ suyuyla dolu olduğu için yıl boyunca soğuk kalır. En sıcak yaz günlerinde bile su sıcaklığı 10 dereceyi geçmez. Teletskoye Gölü bölgesi, turistler arasındaki popülaritesine rağmen, onlar tarafından yeterince yönetilmiyor. Buradaki tatilciler balık tutmayı tercih ediyor çünkü Teletskoye Gölü'nde on dört balık türü bulunuyor. Şelale turları da oldukça popülerdir. Üç şelalenin de güzelliğini bir kez gördüğünüzde, onlar sonsuza dek hafızanızda kalacak. Altay Dağları zıtlıklar diyarıdır, zirveleri karla kaplıdır ve ayaklarınızın altında her türden bitki ile yemyeşil çayırları hissedebilirsiniz. Bu topraklar pek çok sırla örtülüdür ve burada bir kez bulunmuş biri olarak bunlardan birini tanıma fırsatı vardır.