Gorny Altai on kuuluisa kaikkien Venäjän asukkaiden keskuudessa ankaran Siperian helmenä. Altain luonnon ainutlaatuinen kauneus, puhtaimmat järvet, vuoristoilma ja paljon muuta, mikä houkuttelee turisteja maan kaikilta alueilta. Gorny Altai on yleensä jaettu neljään pääkaupunkialueeseen. Yksi suosituimmista lomakohteista pariskunnille ja lapsiperheille on Ayajärvi. Ja tämä valinta ei ole satunnainen.

Ne, jotka ovat tottuneet matkustamaan yksin ja tutustumaan nähtävyyksiin ilman opasta tai retkiryhmiä, voivat vuokrata auton Venäjältä vuokraamolta eivätkä ole riippuvaisia kenestäkään. Auton vuokraus Moskovassa maksaa keskimäärin 18 euroa päivässä, Pietarissa. Pietari alkaen 16 euroa per päivä.

Ensinnäkin Aya-järvi sijaitsee 25 km:n päässä. Altain tasavallan keskustasta - Gorno-Altaiskista, jonka ansiosta lepopaikalle pääsee helposti ja riittävän nopeasti.

Toiseksi vesi houkuttelee kauniilla täyteläisellä turkoosilla värillään, ja kesäkaudella lämpenee yli 20 astetta, joten niin aikuiset kuin lapsetkin voivat uida.


Ei ole vaikeaa löytää turistikohteita, joissa voit yöpyä. Heidän määränsä on todella suuri, tästä todistaa järven ranta, joka on yksinkertaisesti täynnä niitä. Turistikompleksit tarjoavat monipuolisinta virkistystä.

Se on niiden makuun, jotka haluavat rentoutua aktiivisesti. Järvellä järjestetään diskoja, festivaaleja, tarjolla on monia retkiä: ratsastuksesta äärimmäiseen koskenlaskuun. Rentouttavan loman ystäville Turquoise Katun -alue sopii. Tässä on samanniminen järvi, jonka mukaan turistialue on nimetty. Tämän järven erikoisuus on, että se on luotu ihmiskäsillä. Tekijöiden mukaan järvi muistuttaa muodoltaan valaskalaa lasten saduista. Turquoise Katun -kompleksi tarjoaa lomailijoilleen kyydin koko järven yli köysiradalla tai vesiajelun. Tällä alueella ei ole paljon virkistyskeskuksia, joten täällä voit tuntea yhteyden luontoon.



Niiden, jotka haaveilevat olevansa ainutlaatuisessa paikassa, johon sivilisaatio ei ole vielä vaikuttanut, kannattaa vierailla Teletskojejärvellä. Tähän paikkaan liittyy monia legendoja ja vertauksia. Järvi itsessään pysyy kylmänä ympäri vuoden, koska se on täynnä vuoristovettä. Lämpiminäkin kesäpäivinä veden lämpötila ei ylitä 10 astetta. Teletskoye-järven alue on turistien suosiosta huolimatta heikosti hallitseva. Täällä lomailijat mieluummin kalastavat, koska Teletskoye-järvestä löytyy neljätoista kalalajia. Retket vesiputouksille ovat myös erittäin suosittuja. Kun näet kaikkien kolmen vesiputouksen kauneuden, ne pysyvät muistoissasi ikuisesti. Altai-vuoret ovat kontrastien aluetta, näet lumihuippuiset huiput ja jalkojen alla voit tuntea vihreitä niittyjä kaikenlaisilla kasveilla. Tämä maa on monien salaisuuksien verhottu, ja kerran täällä käytyäni on tilaisuus tuntea yksi niistä.