Gorny Altai este faimos printre toți locuitorii Rusia ca perla aspre Siberiei. Frumusețea unică a naturii Altai, cele mai curate lacuri, aerul de munte și multe altele, care atrage turiști din toate regiunile țării. Gorny Altai este de obicei împărțit în patru zone principale de stațiune. Unul dintre cele mai populare locuri de vacanță pentru cupluri și familii cu copii este Lacul Aya. Și această alegere nu este întâmplătoare.

Cei care sunt obișnuiți să călătorească singuri și să viziteze obiectivele turistice fără ghid sau grupuri turistice pot închiria o mașină în Rusia la o agenție de închiriere și nu depind de nimeni. Închirierea unei mașini în Moscova va costa în medie 18 euro pe zi, în Sf. Petersburg de la 16 euro pe zi.

În primul rând, Lacul Aya este situat la 25 km. din centrul Republicii Altai - Gorno-Altaisk, ceea ce face posibilă ajungerea la locul de odihnă destul de ușor și rapid.

În al doilea rând, apa atrage cu frumoasa ei culoare turcoaz bogată, iar în sezonul de vară se încălzește peste 20 de grade, astfel încât atât adulții, cât și copiii pot înota.


Nu va fi greu să găsești baze turistice unde să poți sta. Numărul lor este într-adevăr foarte mare, acest lucru este dovedit de malul lacului, care este pur și simplu presărat cu ei. Complexele turistice oferă cea mai diversă recreere.

Va fi pe gustul celor cărora le place să se relaxeze activ. Pe lac se țin discoteci, festivaluri, se oferă multe excursii: de la călărie până la rafting extrem. Pentru iubitorii unei vacanțe relaxante, zona Turquoise Katun este potrivită. Aici se află lacul cu același nume, după care a fost numită zona turistică. Particularitatea acestui lac este că a fost creat de mâini umane. Potrivit creatorilor, lacul în forma sa seamănă cu un pește-balenă din basmele pentru copii. Complexul Turquoise Katun oferă turiștilor săi o plimbare peste întreg lacul cu telecabina sau o plimbare cu plimbările pe apă. Nu există multe centre de recreere în această zonă, așa că aici poți simți legătura cu natura.



Cei care visează să se afle într-un loc unic care nu a fost încă afectat negativ de civilizație ar trebui să viziteze lacul Teletskoye. Există multe legende și pilde asociate cu acest loc. Lacul în sine rămâne rece pe tot parcursul anului, deoarece este umplut cu apă de munte. Chiar și în cele mai călduroase zile de vară, temperatura apei nu depășește 10 grade. Zona Lacului Teletskoye, în ciuda popularității sale în rândul turiștilor, este slab stăpânită de ei. Turiștii de aici preferă să meargă la pescuit, deoarece în Lacul Teletskoye se găsesc paisprezece specii de pești. Tururile la cascade sunt, de asemenea, foarte populare. Odată ce vezi frumusețea tuturor celor trei cascade, acestea vor rămâne în amintirile tale pentru totdeauna. Munții Altai sunt un teritoriu al contrastelor, se văd vârfuri acoperite de zăpadă, iar sub picioare poti simți pajiști verzi cu tot felul de plante. Acest pământ este învăluit în multe secrete și, după ce a fost aici odată, există ocazia de a cunoaște unul dintre ele.