Møre og Romsdal, birkaç yüzyıldır Avrupa'nın kraliyet aileleri tarafından ziyaret edilmektedir. Atlantik Okyanusu tarafından yıkanır ve fiyortlarla çevrilidir. Fiyort, kıyıları boyunca 1 km yüksekliğe kadar yükselen kayalıkların olduğu, dolambaçlı bir deniz koyudur. Mükemmel balıkçılığın yanı sıra burada tüm aile üyeleri için eğlence var.

Konaklama seçenekleri, sahildeki geleneksel rorby evlerinden fiyordun yanında kamp yapmaya ve Ålesund'un merkezindeki muhteşem bir otele kadar çeşitlilik gösteriyor.
Rahat bir yolculuk için birçok turist araba kiralama hizmetlerini kullanmayı tercih ediyor. Norveç'te. Oslo'da ortalama araç kiralama maliyeti günlük 20 Euro, Bergen Havaalanında - günlük 18 Euro.

Norveç'te iki tür açık hava etkinliği çok yaygındır: okyanusta veya dağ gölünde balık tutmak ve doğa yürüyüşü. Norveç'te, başka hiçbir ülkede olmadığı gibi, insanlar önceden planlanmış ve donanımlı bir rota boyunca belirli bir mesafeyi yürüdüklerinde yürüyüş geliştirilir. Balık tutma ve doğa yürüyüşü genellikle birleştirilmelidir. Dağlar, adaların ve okyanusun olağanüstü manzarasını sunar.

Fiyortlarda balık avlamak tüm yıl boyunca mümkündür, alabalık yüksek dağ göllerinde ve somon balığı berrak suları olan nehirlerde yaşar. Tuzlu su balıkçılığı ödülleri morina, pollock, mezgit balığı, menek ve belki de en gıpta ile bakılan pisi balığı olabilir. Trophy morina yakalama arzusu varsa, fiyortlarda yumurtladığı Şubat ayında gelmek daha iyidir. Alabalık için dağlarda, göllerde iyi bir sonuç alınabilir.

Bölgenin en büyük şehrinin nüfusu 45.000'dir. 18. yüzyılın ortalarından itibaren burada kuru morina üretimi başladı. Ålesund bugüne kadar kuru balık ihracatı için ana liman şehri olmaya devam ediyor. Atlantik Okyanusu'ndaki birkaç adada bulunur. Ålesund, mimarisiyle dikkat çekiyor. 1904 yılında çıkan ve tüm şehrin yandığı bir yangının ardından tüm binalar ahşap olduğu için taş binalar başladı. Bunun için Avrupa'dan genç mimarlar davet edildi. Onlar sayesinde şehir eşsiz Art Nouveau görünümünü kazandı. 418 basamağı aşarsanız kendinizi şehrin, adaların ve okyanusun nefes kesen manzarasını sunan seyir terasında bulacaksınız.



Møre og Romsdal
bölgesi, Kuzey Avrupa'nın en büyüklerinden biri olan Atlantik Akvaryumu'na ev sahipliği yapmaktadır. Okyanusun tüm sakinleri burada temsil edilmektedir. 2014 yılında Avrupa'da benzersiz olan Tyuleniy Koyu açıldı; Buradaki fokların yaşam alanı doğala yakın. Etkileşimli odada okyanus yaşamına dokunabilirsiniz. Deniz kestaneleri, yıldızlar, yengeçler ve diğer kabuklu deniz hayvanları toplanıp incelenebilir. Ancak yayın balığı için ellerinizi suya sokmaya değmez - parmaksız kalabilirsiniz. Bu koyda fok ve penguenlerin beslenmesine izin verilmektedir.

Ülkenin güneyinde bulunan Runde adasında çok sayıda deniz kuşu gözlemleyebilirsiniz. Bu adada yaklaşık 150.000 yerli kuş türü ve yaklaşık 500.000 göçmen kuş türü vardır. Adada yaklaşık 100.000 martı ve çok sayıda karabatak ve skua kolonisi yuva yapıyor. "Kuş kolonilerinin" zirvesi, Nisan'dan Ağustos'a kadar olan dönemde düşer. Macera tutkunları da Mart 1725'te batan Hollanda gemisi Akerendam'da eski altın paraları aramak için adaya gelirler. 1972'de dalgıçlar tarafından denizin derinliklerinden 57.000 madeni para çıkarıldı.



Jörundfjord
ve Geirangerfjord, el değmemiş doğaya sahip yerlerdir. Sarp kayalıklardan hızla akan sular dökülüyor. Hafif bir su sisi kayaları karıştırır ve içinden çok renkli gökkuşakları görebilirsiniz. Şelalelere çok romantik isimler verildi, örneğin "Damat", "Peçe". Heyecan arayanlar, kayaların üzerinde, ancak ip merdivenlerle ulaşılabilen terk edilmiş çiftlikleri görebilirler. Son buzul çağında, derin fiyortlar ve yüksek dağlar buzulların baskısı ile oyulmuştur.
Tabiat ananın bu görkemli yaratımlarına kayıtsız kalan ve bu bölgede yaşayan insanlara istemeden saygı duyan çok az insan kalır. bu çetin topraklara hakim ol. Burada yaşayan insanlar konukseverlikleri ve misafirlere olan ilgileri ile öne çıkıyor.