Euroopan kuninkaalliset perheet ovat vierailleet Møre og Romsdalissa useiden vuosisatojen ajan. Sitä pesee Atlantin valtameri ja sitä ympäröivät vuonot. Vuono on mutkainen merenlahti, jonka rannoilla kalliot kohoavat jopa kilometrin korkeuteen. Erinomaisen kalastuksen lisäksi täällä on viihdettä kaikille perheenjäsenille.

Majoitusvaihtoehtoja on monenlaisia perinteisistä rannikolla sijaitsevista rorby-taloista, vuonon vieressä sijaitsevaan leirintäalueeseen, upeaan hotelliin Ålesundin keskustassa.
Mukava matkan saavuttamiseksi monet turistit käyttävät mieluummin autonvuokrauspalveluja Norjassa. Keskimääräinen autonvuokraushinta Oslossa on 20 euroa päivässä, Bergenin lentokentällä 18 euroa päivässä. p>

Norjassa on hyvin yleistä kahden tyyppistä ulkoilua: kalastus meressä tai vuoristojärvellä ja patikointi. Norjassa, kuten missään muussa maassa, retkeilyä kehitetään, kun ihmiset kävelevät tietyn matkan ennalta suunniteltua ja varusteltua reittiä pitkin. Kalastus ja patikointi on usein yhdistettävä. Vuorilta on upeat näkymät saarille ja merelle.

Kalastus vuonoilla on mahdollista ympäri vuoden, taimen elää korkeissa vuoristojärvissä ja lohi kristallinkirkkaan veden joissa. Suolaisen veden kalastuspalkinnot voivat olla turska, pollock, kolja, menek ja ehkä halutuin pallas. Jos halutaan saada trofeeturskaa, on parempi tulla helmikuussa, kun se kutee vuonoihin. Hyvä tulos voidaan saavuttaa vuoristossa taimenjärvillä.

Alueen suurimmassa kaupungissa on 45 000 asukasta. 1700-luvun puolivälistä lähtien täällä aloitettiin kuivan turskan tuotanto. Ålesund on tähän päivään asti tärkein kuivakalan viennin satamakaupunki. Se sijaitsee useilla saarilla Atlantin valtamerellä. Ålesund erottuu arkkitehtuuristaan. Vuoden 1904 tulipalon jälkeen, jonka seurauksena koko kaupunki paloi, koska kaikki rakennukset olivat puisia, alkoi kivirakennus. Tätä varten kutsuttiin nuoria arkkitehteja Euroopasta. Niiden ansiosta kaupunki sai ainutlaatuisen jugend-ilmeensä. Jos ylität 418 askelmaa, löydät itsesi näköalatasanteelta, jolta on henkeäsalpaavat näkymät kaupunkiin, saarille ja merelle.



Møre og Romsdalin
alueella sijaitsee Atlantic Aquarium, joka on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista. Kaikki valtameren asukkaat ovat edustettuina täällä. Vuonna 2014 avattiin Euroopassa ainutlaatuinen Tyuleniy Bay; hylkeiden elinympäristö täällä on lähellä luonnollista. Interaktiivisessa huoneessa voit koskettaa meren elämää. Merisiilejä, tähtiä, rapuja ja muita äyriäisiä voidaan poimia ja tutkia. Mutta ei kannata laittaa käsiä veteen monille - voit jäädä ilman sormea. Tässä lahdessa saa ruokkia hylkeitä ja pingviinejä.

Maan eteläosassa sijaitsevalla Runden saarella voit tarkkailla suuren määrän merilintuja. Tällä saarella on noin 150 000 kotoperäistä lintulajia ja noin 500 000 muuttolintua. Saarella pesii noin 100 000 lunnit sekä lukuisia merimetso- ja skuaspesäkkeitä. "Lintuyhdyskuntien" huippu on huhtikuusta elokuuhun. Seikkailun ystävät tulevat saarelle myös etsimään vanhoja kultakolikoita hollantilaisella Akerendam-laivalla, joka upposi maaliskuussa 1725. Vuonna 1972 sukeltajat nostivat meren syvyyksistä 57 000 kolikkoa.



Jörundfjord
ja Geirangerfjord ovat koskemattoman luonnon paikkoja. Jyrkiltä kallioilta putoaa ryntäävät vesivirrat. Kevyt vesisumu sotkee kivet ja sen läpi näkyy monivärisiä sateenkaareja. Vesiputouksille annettiin erittäin romanttisia nimiä, esimerkiksi "sulhanen", "morsiushunnu". Jännitystä etsivät näkevät kallioilla hylättyjä tiloja, joille pääsee vain köysiportaita pitkin. Viime jääkaudella syvät vuonot ja korkeat vuoret loivat jäätiköiden paineet.
Harvat ihmiset ovat välinpitämättömiä katsoessaan näitä majesteettisia luonnonäidin luomuksia ja ovat tahtomattaan täynnä kunnioitusta tällä alueella asuvia ihmisiä kohtaan, jotka pystyivät hallitse nämä ankarat maat. Täällä asuvat ihmiset erottuvat vieraanvaraisuudestaan ja tarkkaavaisuudestaan vieraita kohtaan.