Fas, yüzyıllara dayanan tarihi ve kültürüyle gerçekten eşsiz bir ülkedir. Bu ülke, Avrupa ve İslam olmak üzere iki kültürün kavşağında yer alır, esas olarak eski Arap ve Berber kabilelerinin yaşadığı bir yerdir.

Rahat bir yolculuk için birçok turist Fas'ta araba kiralama hizmetlerini kullanmayı tercih ediyor. Fas'ta araba kiralamanın ortalama maliyeti günlük 20 Euro'dur. Fas'ta önceden otel rezervasyonu yapmak da çok uygundur, Rabat'ta bir odanın ortalama maliyeti gecelik 60 Euro'dur.

Bir tanesinde. bir yandan Fas, Afrika'nın yeşil dağlarıyla çevrilidir ve diğer yandan dünyanın en büyük çölü uzanır.



Bu ülkenin toprakları küçük ama bol miktarda var içindeki cazibe merkezleri. En azından Atlantik kıyısında bulunan en güzel kumsalları alın ve Akdeniz kıyısında gizemli kayalıkları görebiliriz.

Fas çevresinde uzun bir yürüyüşe çıkarsanız, o zaman hızlı dağ göreceksiniz. pitoresk boğazları ile nehirler, yaprak dökmeyen meşe ormanları ve kar beyazı karlarıyla Yüksek Atlas'ı çevreleyen sedir ormanları.

Ayrıca, bu ülkeye vardığınızda, çok sayıda kültürel anıtları göreceksiniz. Fas topraklarında, yerel müzeler size bu ülkede yaşayan halkların asırlık geleneklerini anlatacak.

Fas'ın tüm bu cazibe merkezleri bu ülkeye çok sayıda turist çekiyor, sayıları yılda 2 milyona ulaşıyor.< br>


Ayrıca bu ülkenin görülecek yerleri arasında yerli halkı da belirtmek isterim - göçebe Berberiler. Ağırlıklı olarak Atlas Dağları'nın eteklerinde bulunan köylerde yaşarlar.

Bu insanlar geleneklerine karşı çok hassastırlar ve hala tüm eski adetleri yerine getirirler. Ve özgün olarak adlandırılabilecek kültürleri, dünyanın her yerinden birçok turisti kendine çekiyor.

Fas'ın kültürel cazibe merkezlerine ek olarak, mükemmel dinlenme koşullarının yanı sıra su sporları ile de tanışabilirsiniz.

Ama bunu daha sonra konuşacağız, ama şimdi bu ülkenin en ünlü manzaralarından bahsetmek istiyorum ve bu manzaraların ilki Marakeş.



Kelimenin tam anlamıyla her şey tarih soluyor bu şehirde, kelimenin tam anlamıyla her köşesinde ilginç ve tarihsel olarak değerli bir şeyler bulabilirsiniz, örneğin Eski Şehir veya gerçek doğu pazarları, ünlü Medina ve Fes de bu şehirde bulunuyor.

Mimarlıkla ilgileniyorsanız, Arap kültürü ve mimarisinin klasik bir örneği olan Kraliyet Sarayı'na bir göz atmalısınız.

Fas'ı ziyaret ettiyseniz, mutlaka uğramalısınız. en büyük metropolü - Kazablanka. Atlas Okyanusu kıyılarından birinde bulunan camiye mutlaka göz atın.

Bu cami 1993 yılında Fas Kralı II. Hasan adına aydınlatılmıştır. Bu cami dünyanın en yüksek minaresine sahiptir, yüksekliği 175 metredir. Müslümanlar için olan bu tapınak İspanyol-Mağribi tarzında inşa edilmiştir ve yaklaşık üç bin inananı barındırmaktadır.

Her inançtan insan bu camiye girebilir, bu arada, burası inanmayanların girmesine izin verilen tek Mekke. girmek için.