Marokko is een werkelijk uniek land met een eeuwenlange geschiedenis en cultuur. Dit land ligt op de kruising van twee culturen - Europees en islamitisch, het wordt voornamelijk bewoond door oude Arabische en Berberse stammen.

Voor een comfortabele reis geven veel toeristen de voorkeur aan autoverhuur in Marokko. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto in Marokko bedragen 20 euro per dag. Het is ook erg handig om van tevoren een hotel in Marokko te boeken, de gemiddelde prijs van een kamer in Rabat is 60 euro per nacht.

Ten eerste aan de andere kant wordt Marokko omringd door de groene bergen van Afrika, en aan de andere kant strekt zich de grootste woestijn ter wereld uit.



Het grondgebied van dit land is klein, maar er zijn er genoeg van attracties erin. Neem in ieder geval de mooiste stranden die zich aan de Atlantische kust bevinden, en aan de Middellandse Zeekust kunnen we de mysterieuze kliffen zien.

En als je een lange wandeling door Marokko maakt, dan zie je snelle bergen rivieren met hun pittoreske kloven, groenblijvende eikenbossen en cederbossen rond de Hoge Atlas met zijn sneeuwwitte sneeuw.

Bovendien zult u, nadat u in dit land bent aangekomen, culturele monumenten zien die in grote aantallen op de grondgebied van Marokko, zullen lokale musea u vertellen over de eeuwenoude tradities van de volkeren die in dit land wonen.

Al deze attracties van Marokko trekken veel toeristen naar dit land, hun aantal bereikt 2 miljoen per jaar.< br>


Ook onder de bezienswaardigheden van dit land zou ik de inheemse bevolking willen opmerken - nomadische Berbers. Ze wonen voornamelijk in dorpen die op de hellingen van het Atlasgebergte liggen.

Deze mensen zijn erg gevoelig voor hun gebruiken en voeren nog steeds alle oude gebruiken uit. En hun cultuur, die origineel genoemd mag worden, trekt veel toeristen van over de hele wereld.

Naast de culturele bezienswaardigheden van Marokko, kunt u ook kennis maken met uitstekende recreatieve omstandigheden, evenals watersporten.

Maar we zullen hier later over praten, maar nu wil ik het hebben over de beroemdste bezienswaardigheden van dit land, en de eerste dergelijke bezienswaardigheid is Marrakech.



In deze stad ademt letterlijk alles geschiedenis, letterlijk in elke hoek kun je iets interessants en historisch waardevols vinden, bijvoorbeeld de oude stad of echte oosterse markten, de beroemde Medina en Fes bevinden zich ook in deze stad.

>En als je van architectuur houdt, moet je eens kijken naar het Koninklijk Paleis, dat een klassiek voorbeeld is van de Arabische cultuur en architectuur.

Als je Marokko hebt bezocht, dan moet je zeker stoppen b y de grootste metropool - Casablanca. Zorg ervoor dat je de moskee bekijkt, die aan een van de oevers van de Atlantische Oceaan staat.

Deze moskee werd in 1993 verlicht ter ere van Hassan II, koning van Marokko. Deze moskee heeft de hoogste minaret ter wereld, hij is 175 meter hoog. Deze tempel voor moslims is gebouwd in Spaans-Moorse stijl en biedt plaats aan ongeveer drieduizend gelovigen.

Mensen van elk geloof kunnen deze moskee betreden, dit is trouwens het enige Mekka waar niet-gelovigen zijn toegestaan om binnen te komen.