Marocko är ett helt unikt land med århundraden av historia och kultur. Detta land är beläget i föreningspunkten mellan två kulturer - europeisk och islamisk, det bebos huvudsakligen av forntida arabiska och berberstammar.

För en bekväm resa föredrar många turister att hyra bil i Marocko. Den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i Marocko är 20 euro per dag. Det är också mycket bekvämt att boka ett hotell i Marocko i förväg, den genomsnittliga kostnaden för ett rum i Rabat är 60 euro per natt.

På den ena Marocko är omgivet av Afrikas gröna berg, och å andra sidan sträcker sig den största öknen i världen.



Det här landets territorium är litet, men det finns många av attraktioner i den. Ta åtminstone de vackraste stränderna som ligger vid Atlantkusten, och på Medelhavskusten kan vi se de mystiska klipporna.

Och om du går en lång promenad runt Marocko, då kommer du att se snabba berg floder med sina pittoreska raviner, vintergröna ekskogar och cederträskogar som omger Höga Atlasen med dess snövita snö.

Dessutom kommer du, efter att ha anlänt till detta land, se kulturminnen som finns i stort antal på Marockos territorium, lokala museer kommer att berätta om de urgamla traditionerna för folken som bor i detta land.

Alla dessa attraktioner i Marocko lockar många turister till detta land, deras antal når 2 miljoner per år.< br>


Också bland sevärdheterna i detta land skulle jag vilja notera ursprungsbefolkningen - nomadberber. De bor huvudsakligen i byar som ligger på sluttningarna av Atlasbergen.

Dessa människor är väldigt känsliga för sina seder och utför fortfarande alla gamla seder. Och deras kultur, som kan kallas original, lockar många turister från hela världen.

Förutom de kulturella attraktionerna i Marocko kan du också bekanta dig med utmärkta rekreationsförhållanden, såväl som vattensporter.

Men vi kommer att prata om detta senare, men nu skulle jag vilja prata om de mest kända sevärdheterna i detta land, och den första synen är Marrakech.



I den här staden andas bokstavligen allt historia, bokstavligen i varje hörn kan du hitta något intressant och historiskt värdefullt, till exempel Gamla stan eller riktiga orientaliska marknader, den berömda Medinan och Fes ligger också i denna stad.

Och om du är intresserad av arkitektur, då bör du kolla in det kungliga palatset, som är ett klassiskt exempel på arabisk kultur och arkitektur.

Om du har besökt Marocko, måste du definitivt sluta b y dess största metropol - Casablanca. Se till att kolla in moskén, som står på en av Atlantens stränder.

Denna moské upplystes 1993 för att hedra Hassan II, kung av Marocko. Denna moské har den högsta minareten i världen, dess höjd är 175 meter. Detta tempel för muslimer byggdes i spansk-morisk stil och rymmer cirka tre tusen troende.

Människor av vilken tro som helst kan komma in i denna moské, förresten, detta är det enda Mecka som icke-troende tillåts för att komma in.