Marokkó valóban egyedülálló ország évszázados történelmével és kultúrájával. Ez az ország két kultúra – az európai és az iszlám – találkozásánál található, főként ősi arab és berber törzsek lakják.

A kényelmes utazás érdekében sok turista inkább autóbérlési szolgáltatásokat vesz igénybe Marokkóban. Az autóbérlés átlagos költsége Marokkóban naponta 20 euró. Szintén nagyon kényelmes előre lefoglalni egy szállodát Marokkóban, egy szoba átlagos költsége Rabatban 60 euró éjszakánként.

Egyrészt viszont Marokkót Afrika zöld hegyei veszik körül, másrészt a világ legnagyobb sivataga húzódik.



Az ország területe kicsi, de rengeteg van a benne található látnivalókról. Vegyük legalább a legszebb strandokat, amelyek az Atlanti-óceán partján találhatók, és a Földközi-tenger partján láthatjuk a titokzatos sziklákat.

És ha hosszú sétát tesz Marokkó körül, akkor gyors hegyeket fog látni. folyók festői szurdokaikkal, örökzöld tölgyerdőkkel és a Magas-Atlaszt körülvevő cédruserdők hófehér havaival.

Emellett, miután megérkezett ebbe az országba, számos kulturális emléket láthat majd az ország területén. Marokkó területén a helyi múzeumok mesélnek az országban élő népek ősrégi hagyományairól.

Marokkó összes látnivalója sok turistát vonz ebbe az országba, számuk eléri az évi 2 milliót.< br>


Szintén az ország nevezetességei között szeretném megemlíteni az őslakosokat - a nomád berbereket. Főleg falvakban élnek, amelyek az Atlasz-hegység lejtőin találhatók.

Ezek az emberek nagyon érzékenyek a szokásaikra, és még mindig betartják a régi szokásokat. Eredetinek nevezhető kultúrájuk pedig sok turistát vonz a világ minden tájáról.

Marokkó kulturális látnivalói mellett kiváló rekreációs feltételekkel, valamint vízi sportokkal is megismerkedhetsz.

De erről majd később, de most ennek az országnak a leghíresebb látnivalóiról szeretnék beszélni, és az első ilyen látnivaló Marrakech.



Ebben a városban szó szerint minden történelmet lehel, szó szerint minden szegletben lehet találni valami érdekeset és történelmileg értékeset, például az óvárost vagy igazi keleti piacokat, a híres Medina és Fes is ebben a városban található.

>Ha pedig az építészet iránt érdeklődik, akkor érdemes megnéznie a Királyi Palotát, amely az arab kultúra és építészet klasszikus példája.

Ha Marokkóban járt, akkor feltétlenül meg kell állnia b y legnagyobb metropolisza - Casablanca. Feltétlenül nézze meg a mecsetet, amely az Atlanti-óceán egyik partján áll.

Ezt a mecsetet 1993-ban II. Hasszán, Marokkó királya tiszteletére világították ki. Ebben a mecsetben található a világ legmagasabb minaretje, magassága 175 méter. Ez a muzulmánok temploma spanyol-mór stílusban épült, és körülbelül háromezer hívőnek ad otthont.

Ebbe a mecsetbe bármilyen vallású ember bemehet, egyébként ez az egyetlen Mekka, ahová nem hívők is beléphetnek. belépni.