Maroko je skutečně jedinečná země se staletou historií a kulturou. Tato země se nachází na rozhraní dvou kultur – evropské a islámské, obývají ji především starověké arabské a berberské kmeny.

Pro pohodlný výlet řada turistů raději využívá autopůjčovny v Maroku. Průměrné náklady na pronájem auta v Maroku jsou 20 eur na den. Je také velmi výhodné zarezervovat si hotel v Maroku předem, průměrná cena pokoje v Rabat je 60 eur za noc.

Na jeden pokoj Maroko je obklopeno zelenými horami Afriky a na druhé straně se rozprostírá největší poušť na světě.



Území této země je malé, ale je tam spousta atrakcí v něm. Vezměte si alespoň ty nejkrásnější pláže, které se nacházejí na pobřeží Atlantiku, a na pobřeží Středozemního moře můžeme vidět tajemné útesy.

A pokud se vydáte na dlouhou procházku po Maroku, uvidíte rychlou horu řeky s malebnými soutěskami, stále zelené dubové lesy a cedrové lesy obklopující Vysoký Atlas se sněhově bílými sněhem.

Kromě toho po příjezdu do této země uvidíte kulturní památky, kterých je velké množství na území Maroka vám místní muzea poví o odvěkých tradicích národů žijících v této zemi.

Všechny tyto atrakce Maroka přitahují do této země mnoho turistů, jejich počet dosahuje 2 milionů ročně.< br>


Také mezi památkami této země bych rád poznamenal domorodé obyvatele - kočovné Berbery. Žijí převážně ve vesnicích, které se nacházejí na svazích pohoří Atlas.

Tito lidé jsou velmi citliví na své zvyky a stále dodržují všechny staré zvyky. A jejich kultura, kterou lze nazvat originální, přitahuje mnoho turistů z celého světa.

Kromě kulturních zajímavostí Maroka se zde můžete seznámit i s výbornými rekreačními podmínkami a také vodními sporty.

O tom si ale povíme později, ale nyní bych chtěl mluvit o nejznámějších památkách této země a první takovou památkou je Marrákeš.



V tomto městě doslova vše dýchá historií, doslova na každém rohu se dá najít něco zajímavého a historicky cenného, ​​například Staré město nebo pravé orientální trhy, v tomto městě se nachází i slavná Medina a Fes.

A pokud jste na architekturu, pak byste se měli podívat na Královský palác, který je klasickým příkladem arabské kultury a architektury.

Pokud jste navštívili Maroko, určitě se musíte zastavit b její největší metropole – Casablanca. Nezapomeňte se podívat na mešitu, která stojí na jednom z břehů Atlantského oceánu.

Tato mešita byla osvětlena v roce 1993 na počest Hassana II., krále Maroka. Tato mešita má nejvyšší minaret na světě, její výška je 175 metrů. Tento chrám pro muslimy byl postaven ve španělsko-maurském stylu a pojme asi tři tisíce věřících.

Lidé jakéhokoli vyznání mohou do této mešity vstoupit, mimochodem, je to jediná Mekka, kam smí nevěřící vstoupit.