Çok uzun zaman önce Macaristan'ın modern başkentinin topraklarında yerleşim yerleri vardı. Ve 1873'te şehirler: Birbirinden uzak olmayan Obuda, Buda ve Pest, Budapeşte'de birleşti. Bu, hayran kalacağınız çok güzel bir şehir. Avrupa'nın antik kentlerinden biri olarak tarihi ve mimari anıtlar açısından hiç şüphesiz zengindir. Çok sayıda konuk, yalnızca Macaristan'ın başkentinin manzaralarını görmekle kalmayıp, aynı zamanda Budapeşte'den Viyana'ya bir gezi yaptıktan sonra, "köprüler şehri" ve valsin doğum yeri olan Avusturya'nın başkentini ziyaret etme eğilimindedir. Budapeşte'den Viyana'ya bir gezi yapmış olan Avusturya'nın yüzü, "köprüler şehri" ve valsin doğum yeridir.


Arabayla seyahat etmeyi sevenler Macaristan'da arabalarını genellikle önceden çevrimiçi olarak rezerve ederler. Fiyatlar sezona, kiralama süresine ve mevcut ek özel fırsatlara göre değişebilir. Ayrıca Budapeşte'de en iyi fiyata çevrimiçi bir otel seçebilirsiniz.

Budapeşte, Avrupa'nın en modern ve güzel şehirleri arasında listelenmiştir. UNESCO, burayı Dünya Kültür Mirası'nın bir parçası ilan etti. Bundaki son rol, Tuna Nehri üzerindeki sayısız güzel köprü tarafından oynanmadı. 1848 yılında inşa edilen Szecznie Zincir Köprüsü'nü seçerek Buda'dan Peşte'ye yürümek mümkün. Bu, Tuna Nehri'nin üzerine atılan 9 köprüden ilki.



Kentin simgesi 21. yüzyılın başında inşa edilen parlamento binasıdır. Budapeşte'nin kendi "Champs Elysees"i vardır - burası Andrássy Bulvarı.

Gellert Dağı, Macaristan başkentinin merkezinde yer almaktadır. Kalenin seyir terasından şehrin güzel bir panoramik manzarası açılıyor. Dağın eteğinde kaplıcalardan gelen şifalı sularla dolu üç hamam vardır. 80 kaplıcadan 70 milyon litre su alan kentin sıradağlarında toplam 12 hamam bulunuyor.



Her zamanki toplu şehir içi ulaşıma ek olarak: metro, otobüsler, troleybüsler, tramvaylar, şehirde ayrıca bir telesiyej, füniküler, feribotlar ve Tuna Nehri boyunca nehir otobüsleri vardır. Buda Dağları'na bir dağ demiryolu (dünyanın üçüncüsü) ve Buda ormanları arasından dar hatlı bir çocuk yolu döşendi.